Karbonader av hjort med båtpoteter og tyttebærkrem
Categories Blogg, Hjort, Retter med kjøttdeigHerlig middag, rett og slett! Å ha tyttebærkrem/trollkrem til var virkelig prikken over I 🙂
1 kg hjortekjøtt eller annet kjøtt av vilt
1 løk
2-3 fedd hvitløk (kan sløyfes)
2 egg
Ca. 2 ts oregano
Ca. 1 ts Tørket chili
1 ts timian
1 ts spisskummen
1 ts estragon
Pepper
salt
Rens og finhakk løk og hvitløk og ha den i deigen sammen med løken, og krydderne. Bland godt sammen. Det er lurt å lage en prøvekake for å smake om kakene er passe krydret og saltet etter din smak, du vet smaken er som baken “DELT” :-D. Jeg elsker krydder og at det er litt sting på maten så jeg har alltid rikelig med krydder i. Form karbonadekakene og ha de på en steikepanne som er god og varm med smør i pannen(det kan du velge selv, men jeg synes det er best å steike i). Snu kakene når de har fått en fin steikefarge, og skru ned varmen slik at de får ligge å bli gjennomsteikt uten å bli brent. Snu de med jevne mellomrom. Jeg bruker å lage litt tykke gode karbonader, og da tar det rundt 15-20 minutter før de er gjennomsteikt.
Tyttebærkrem/ trollkrem finner du HER, så hadde steikte båtpoteter, aioli og salat til.
Del gjerne med venner og kjente.
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole
#hjort #hjortekjøtt #bruk #av #hjortekjøtt #hjortkjøtt #Hjortejakt #Viltkjøtt #vilt #Hjortekarbonader #hjortekaker #Glutenfritt #melkefritt #glutenfri #melkefri #middag #Middagstips #Morsmiddag #Sunt #Godt #kjapt #hjemmelaget
Så godt ut ja 😊
Takk 😊