Last Updated:

Kanelbollens dag! Både glutenfrie og vanlige oppskrift

Categories Alle oppskrifter, Glutenfrie bakevarer, Søte gleder

Det finnes en dag for det meste, og kanelbollen eller skillingsboller som det egentlig heter, er det i dag.  Denne oppskriften på glutenfrie kanelboller, fikk jeg av ei som heter Ingeborg Finnesand, og hun hadde fått oppskriften av sin bestemor. Hun kunne tydeligvis sine saker, for dette ble så nydelige boller at de som kom på besøk spiste mangen boller, selv om de ikke trengte å spise glutenfritt. De smakte omtrent som vanlige boller (selfølgelig er det for jeg ikke husker hvordan det smakete). Må si TUSEN 💖 TAKK til Ingeborg for hun er så raus å dele, og lar meg dele.

Her finner du oppskrift på både vanlige Kanelboller/skillingsboller HER, og glutenfrie helt magiske glutenfrie kanelboller/skillingsboller finner du nede på siden her. 

1 kg Semper mix PS. Veldig viktig, ikke bruk fiberhusk eller jyttemel

50 g sukker

2 poser tørrgjær

1 ts bakepulver

2 ts kardemomme

2 egg

7 del lunet helmelk ellet plantebasert melk

250 g meierismør

Ha en pakke semper mix en bake og ha i sukker, gjær, bakepulver og kardemomme, ha i den lunkede melken og rør alt sammen til det er en tykk suppe.Tilsett eggene og rør godt.

Ha i mer mer mel til du har en klissete deig (det går gjerne mer en 1 kg mel )

Elt godt i en miksmaster, og ha terninger med smør i deigen, mens maskinen går. La maskinen elte til alt smøret er løst opp og godt blandet i deigen. Deigen skal være klissete og ikke for mye mel i, da blir de aller best.

Hev deigen på et lunt sted i rundt 45-60 minutter .

Hell deigen på et godt melet bord, og bruk en kjevle, eller som jeg gjerne gjør, er å legge et bakepapir på og kjevle opp på det.

Når jeg lager skillingsboller/kanelboller så smelter jeg smør å har på deigen, da fester kanel og sukker seg godt på deigen, og det blir ekstra godt. Ha rikelig med kanel på.

Rull deigen sammen så godt det lae seg gjøre. Ønsker du flere snurringer på bollene, så kandu lage den mindre avlang, og ha mer på lengden.

Del bollene med kniv eller lignede. Det blir rundt   40 boller

 

Etterhev i 45-60 minutter og pensle med egg og man kan ha på perlesukker eller vanlig sukker

Steikes på 225 grader (ikke varmluft) i 6-7 minutter. HER kan du se vanlige boller og skoleboller.

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#Glutefrieboller #glutenfrieskillingsboller #glutenfriekanelboller #glutenfrieskillingsboller #supergod #Fastelavsneboller #glutenfriefastelavsneboller #Morsmiddag #hjemmelahget #matfrabunnen #kanelbollensdag

2 kommentarer

2 thoughts on “Kanelbollens dag! Både glutenfrie og vanlige oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *