I går kom en venninne på besøk, og vi fant ut at vi ikke hadde møttes siden september, så det var på tide. Kalkun er veldig enkelt og godt å lage, og jeg vet at venninnen min er veldig glad i både rødvin og gresskar, så da var menyen klar.
Kalkun fileten er slik som steikes i den posen den kommer i, veldig enkelt å grei måte å få perfekt kalkun på.
Mosen av gresskar lager jeg slik:
Til 2 personer.
350 g gresskar
1 god klatt smør
Et par små kokte poteter som måtte spise opp(kan sløyfes, det gjorde jeg denne gangen. )
Salt
Pepper
Rens og del gresskaret, ha de i en panne(vil du ha kokte poteter i har du de i mot slutten av koketiden) med vann og kok det i rundt 15 minutter litt avhengig av hvor store stykker du har. Tøm av vannet og ha på smør, og mos med stavmikser eller moser, smak til med salt og pepper.
Rødvinssaus
Til rundt 4 personer
1/2 liten løk
Smør til steiking av løken
Kraften fra kalkunfileten
2,5 dl rødvin
1 terning buljong
salt
Pepper
1 ss maizena
Ha kraft(hold litt kraft igjen til å røre ut maizenaen med), rødvin, buljong, sukker, renset og findelt løk og hvitløk og la det få koke sammen i rundt 15 minutter eller mer. Smak så til med salt og pepper, og rør maizenaen ut i resten av kraften, ha den i sausen og la de få et oppkok under omrøring.
Salat:
Hjertesalat
Ruccola
Tomat
Agurk
Mais
Avokado
Granateple
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#Uten #melk #glutenfritt #melkefritt #Kalkun #kalkunfilet #rotmos #grsskar #gresskarmos #Rødvinsaus #Salat #Middag #middagstips #morsmiddag #hjemmelaget #matfrabunnen Søndagsmiddag #helgemat #
Ser nydelig ut👏👏👏👏
Tusen takk snille deg 🙂
Nydelig mat dette og kjekt du hadde godt selskap i tillegg 🙂 Ekstra kjekt å treffes når det er lenge siden sist da! 🙂
Tusen takk, det smakte godt😍
Denne middagen ser så flott ut:)
Tusen takk😍