Kalkun med gresskarmos, rødvinsaus og salat

Categories Alle oppskrifter, Kalkun

I går kom en venninne på besøk, og vi fant ut at vi ikke hadde møttes siden september, så det var på tide. Kalkun er veldig enkelt og godt å lage, og jeg vet at venninnen min er veldig glad i både rødvin og gresskar, så da var menyen klar.

Kalkun fileten er slik som steikes i den posen den kommer i, veldig enkelt å grei måte å få perfekt kalkun på.

 

Mosen av gresskar lager jeg slik:

Til 2 personer.

350 g gresskar

1 god klatt smør

Et par små kokte poteter som måtte spise opp(kan sløyfes, det gjorde jeg denne gangen. )

Salt

Pepper

Rens og del gresskaret,  ha de i en panne(vil du ha kokte poteter i har du de i mot slutten av koketiden) med vann og kok det i rundt 15 minutter litt avhengig av hvor store stykker du har. Tøm av vannet og ha på smør, og mos med stavmikser eller moser, smak til med salt og pepper.

 

Rødvinssaus

Til rundt 4 personer

1/2 liten løk

Smør til steiking av løken

Kraften fra kalkunfileten

2,5 dl rødvin

1 terning buljong

salt

Pepper

1 ss maizena

Ha kraft(hold litt kraft igjen til å røre ut maizenaen med), rødvin, buljong, sukker, renset og findelt løk og hvitløk og la det få koke sammen i rundt 15 minutter eller mer. Smak så til med salt og pepper, og rør maizenaen ut i resten av kraften, ha den i sausen og la de få et oppkok under omrøring.

Salat:

Hjertesalat

Ruccola

Tomat

Agurk

Mais

Avokado

Granateple

Del gjerne innlegget med familie og venner 

Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Uten #melk #glutenfritt #melkefritt #Kalkun #kalkunfilet #rotmos #grsskar #gresskarmos #Rødvinsaus #Salat #Middag #middagstips #morsmiddag #hjemmelaget #matfrabunnen Søndagsmiddag #helgemat #

6 kommentarer

6 thoughts on “Kalkun med gresskarmos, rødvinsaus og salat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *