Hvitløksteikte Spanske reker, med ris kokt på kraften av rekeskall !

Categories Alle oppskrifter, Skalldyr

Noe av den beste matlukten jeg kjenner er hvitløksteikte reker/scampi, da løper tennene i vann med en gang. Så det måtte vi ha til middag i dag, og det smakte himmelsk etter min mening.

Til 2 personer:

Spanske ustekte  reker eller scampi som er  vi hadde 5 hver, det var i grunnen litt lite, så man kan godt ha ti stykker per person.

4-6 hvitløksbåter. Jeg hadde 4 stykk, men det var veldig store.

1 dl olje til marinering og 1 dl til steiking

Litt tørket chili eller fersk, man kan kutte det ut også om man ikke er så glad i det.

Salt

Rens og hakk hvitløken og ha i olje og chili. Skrell rekene og skjær ut tarmen som er i ryggen, legg rekene i oljen med hvitløk, og det er en fordel at det får ligge i marinaden noen timer om du har tid.

Når du har kokt ferdig risen eller det du vil ha til, så har man olje i en ikke alt for vid panne, og ha i olje så den blir varm. Så har man rekene i og hvitløksmarinaden. Skru ned varmen, og vend rekene. Når det har skiftet farge er det ferdig. Drypp på litt salt.

Risen:

Jeg tok vare på skallet fra rekene, jeg hadde det i en panne, med en grov delt løk og to fedd hvitløk, og smør, og surret det godt, så hadde jeg på 3 dl vann.

Kokte det hele i rundt 5 minutter, så silte jeg av skallet, og hadde kraften i pannen igjen, og hadde i risen. Når det meste av kraften er kokt inn hadde jeg i 1 liten gulrot, 1 lite squash og 1/2 paprika, og lot det få trekke med til all væsken var innkokt. Smakte den til med pepper og salt. Man kan bruke akkurat det grønnsakene man  ønsker, eller kutte det ut.

Ha gjerne lime og godt brød til.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *