Hverdags “fårikål”

Categories Alle oppskrifter, Retter med kjøttdeig

Jeg elsker smaken av får, det vet jeg mange ikke er helt enig i, men smaken er som baken, delt. Jeg har brukt kjøttdeig av lam for å få fårikålsmaken, men liker du ikke får, så kan du bruke vanlig kjøttdeig.

Til 4 personer:

8-10 poteter skjæres i skiver

½ -1 kålhode avhengig av størrelsen

4 gulerøtter

2 skiver selleri (kan sløyfes, men gir en ekstra god smak)

Ca. 8 dl vann

800 g kjøttdeig av lam eller man bruker den man liker å har

4 terninger buljong

Ca. 1 ts pepper

Salt

Rens og skrell poteter og grønsakene å del de i passe store biter.

Ha alle grønnsakene i en panne (gryte) med vann, pepper og buljong, og la det koke opp. Jeg bruker å bare ta kjøttdeigen rett fra pakken og i gryten, men ønsker du å spe deigen først gjør du det. PS: Å spe noe betyr at man har i andre ingredienser enten for å få mer smak, eller for å drøye deigen, eller at den henger mer sammen. Det som gjerne er vanlig å spe med er egg ( dette er kun eksempel, man må ikke noe), potetmel, løk, krydder som salt, pepper, eventuelt litt buljong, løk. HER kan du se kjøttkaker på topp som er sped. Du kan forme kjøttdeigen eller bare bruke sleiven å dele som når man steiker kjøttdeig.

La det hele få koke rundt 30 minutters tid med lett omrøring et par ganger i løpet av koketiden. Smak den til med salt og eventuelt mer pepper. Ønsker du å jevne kraften har du på 1 ss maizena i litt vann, rører det godt ut, ha det i panne og kok opp under omrøring.

 

#hverdags #mat #gryte #Middag #karbonadedeig #kjøttdeig #Middag #middagstisp #Mors #middag #morsmiddag #Glutenfri #melkefri #laktosefri #oppskrift #enkelt #kjapt

2 kommentarer

2 thoughts on “Hverdags “fårikål”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *