Hjortegryte i rødvinsaus, ovsteikte rotgrønnsaker og Rotmos
Categories Alle oppskrifter, HjortFredag og helg, da må man unne seg noe ekstra godt. Nå minker det på hjortekjøttet jeg har hatt i fryseren, så jeg spiste denne gryten med andakt.
Rotgrønsaker:
Jeg hadde forskjellige beter
gulrot
Pastinakk
Squash Denne tok jeg i helt på slutten av steiketiden, siden den blir lett oversteikt.
Honning
Olje
Salt
Pepper
Grønnsakene renset og delte jeg, hadde de i en form, og hadde på olje og honning, så strødde jeg på salt og pepper å bladet det godt inn.
Hjortegryte med rødvin:
2 personer
1 løk
3 fedd hvitløk
1/2 pakke sopp (kutt ut om du ikke liker det)
250 g hjortekjøtt
Smør til steiking
3 dl kraft eller 3 dl vann pluss 2 kjøttbuljongteringer
2 dl rødvin
2 ss maizena
Salt
Pepper
Del løk og hvitløk å surr det i smøret, del kjøttet i biter og a de i pannen, la kjøttet blir brunt. Del soppen og la den få seg en omgang i pannen også. Hell på vann/kraft og halvparten av rødvinen, å la det få koke til kjøttet er mørt. Når gryten er kokt, blander man maizenaen i rødvinen og heller den i gryten, og gir den et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer rødvin.
Rotmos finner du oppskrift på HER
Del gjerne innlegget med familie og venner
#hjortegryte #Hjort #hjemmelaget #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfritt #Søndagsmiddag #Festmat #Godt #matfrabunnen #hjemmelaget #Hjortegrytemed rødvin #ovnsteiktegrønnsaker #glutenfritt #melkefritt #utenegg
Skjønner godt du spiser hjort med andakt altså
Det er min absolutte favoritt blant kjøtt. Og dette er kalv i tilleg, det er bare magisk godt.