Hjortegryte i rødvinsaus, ovsteikte rotgrønnsaker og Rotmos
Categories Alle oppskrifter, HjortFredag og helg, da må man unne seg noe ekstra godt. Nå minker det på hjortekjøttet jeg har hatt i fryseren, så jeg spiste denne gryten med andakt.
Rotgrønsaker:
Jeg hadde forskjellige beter
gulrot
Pastinakk
Squash Denne tok jeg i helt på slutten av steiketiden, siden den blir lett oversteikt.
Honning
Olje
Salt
Pepper
Grønnsakene renset og delte jeg, hadde de i en form, og hadde på olje og honning, så strødde jeg på salt og pepper å bladet det godt inn.
Hjortegryte med rødvin:
2 personer
1 løk
3 fedd hvitløk
1/2 pakke sopp (kutt ut om du ikke liker det)
250 g hjortekjøtt
Smør til steiking
3 dl kraft eller 3 dl vann pluss 2 kjøttbuljongteringer
2 dl rødvin
2 ss maizena
Salt
Pepper
Del løk og hvitløk å surr det i smøret, del kjøttet i biter og a de i pannen, la kjøttet blir brunt. Del soppen og la den få seg en omgang i pannen også. Hell på vann/kraft og halvparten av rødvinen, å la det få koke til kjøttet er mørt. Når gryten er kokt, blander man maizenaen i rødvinen og heller den i gryten, og gir den et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer rødvin.
Rotmos finner du oppskrift på HER
Del gjerne innlegget med familie og venner Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#hjortegryte #Hjort #hjemmelaget #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfritt #Søndagsmiddag #Festmat #Godt #matfrabunnen #hjemmelaget #Hjortegrytemed rødvin #ovnsteiktegrønnsaker #glutenfritt #melkefritt #utenegg
Skjønner godt du spiser hjort med andakt altså 🙂
Det er min absolutte favoritt blant kjøtt. Og dette er kalv i tilleg, det er bare magisk godt.