HJEMMELAGET FALAFEL

Categories Vegetar mat

Falafel er greit å lage å fryse ned slik man gjør med kjøttkaker og lignende. Det er i grunnen veldig enkelt å lage, men litt mye styr å steike alle sammen, så et tips er å legge de på bakepapir og steike de i ovnen. Man trenger ikke gjennomsteike de man skal fryse, for de blir jo varmet igjen.

7 dl kokte kikerter

1 løk

1 kinahvitløk eller 3 fedd hvitløk

1/2 potte basilikum eller koriander eller en krydderplante du liker, de viser seg at de er litt forskjellig som blir brukt.

2 ts paprikapulver

2 ss spisskummen

1/2 ts kardemomme

1 ts chilipulver

Ca. 1 1/2 ts salt

2 ss glutenfritt mel. Man kan bruke det melet man ønsker jeg har sett alt fra kikertermel til hvetemel.

Jeg anbefaler å bruke tørkede erter men legger i bløt, det blir billigere, bedre og kakene holder bedre sammen, se HER hvordan man legger legger erter i bløt og koker de. Rens og del løken i biter, tøm vannet av ertene og ha de i en foodprossessor (har du ikke det kan du bruke en stavmikser eller lignede). Ha i krydder og la blandingen gå til den er helt jevn, ha i melet og la den gå til melet er blandet godt sammen med resten.

Form kaker (kakene skal være små, men jeg valgte å lage store kaker) og ha de på en god og varm steikepanne. Man kan steike de i stekeovnen på 210 grader i 10-15 minutter, men pass på de så de ikke blir brent, ovner er forskjellige. Blir de for fort veldig brune, så må man skru ned temperaturen. Eller man kan steike de på pannen på begge sider til de er gylden brun, skru ned varmen og la de få ligge å steike i noen minutter på hver side. Kakene vil være bløte inni, men om man avkjøler de blir de fastere.

Hva man serverer til kan man velge selv, ser noen har brukt pitabrød, wraps og hamburgerbrød og humus, jeg hadde kun salat og Tzatsiki og oppskrift på den finner du HER

#vegetarmat #meatfreemonday #falafel #tzatsiki #sunt #godt #glutenfritt #melkefritt #Middag  #middagstips #Morsmiddag

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *