Miriams krydrede tomatsuppe

Categories Blogg, Supper

I dag tilbydde Miriam seg å lage godt krydret tomatsuppe, og den ble knallgod, faktisk så god at jeg spiste restene til kvelds. Hun har virkelig utviklet matferdighetene, og jeg er en veldig stolt mamma.

1 løk

2 fedd hvitløk

1/2 chili

Smør til steiking

1 boks knuste tomater

Skyll boksen med å fylle tomatboksen nesten full med vann og ha det i pannen.

Noen blad løpstikk (løpstikk er en krydderurt jeg har i potte, jeg regner ikke med at så mange har den, så det er bare å hoppe bukk over den)

1 bunt persille (eller tilsvarende med tørket)

Noen kvister oregano (eller tilsvarende med tørket)

timian (eller tilsvarende med tørket)

1/2 ts paprika røykt (har du ikke røykt men du har vanlig kan du bruke det, men den røykte setter en ekstra god spiss på smaken)

Spisskummen

2 buljongterninger

salt

Pepper

Sriracha saus

Ca. 1 dl fløte/soyafløte/havrefløte(den er ikke glutenfri) eller tilsvarende du  ønsker å har.

 

Rens og del løk, hvitløk og chili i biter, har man ikke stavmikser eller lignede bør man ha de i små biter. Surr alt i en panne med smør til de er mør, ha i boksen med tomat og ha vann i boksen så du får med all tomaten og hell også dette i. Ha i buljong, Sriracha saus og krydder, og la alt koke sammen i mellom 10 minutter, bruk stavmikser å blende suppen. Smak til med “fløte”, salt, og mer krydder om det er ønskelig. Server gjerne med hardkokte egg og makaroni og brød. Jeg hadde glutenfri variant av brød og makaroni og Miriam vanlig.

Tusen takk for maten Miriam!

#Krydret #tomatsuppe #hjemmelaget #Enkel #smakfull #glutenfri #melkefri #mat #fra #bunnen #Suppe #middag #lunch #lunsj #Middagstips #morsmiddag

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *