Skav kjøtt er ofte mye billigere en annet kjøtt, og det er veldig kjapt å steike ferdig, spesielt om man har tint det først.

Det ble smakfullt og god lørdagsmat.

Til 2 personer

Ca. 200 g reisnskav, man må gjerne bruke mer om man ønsker det

1 liten løk

1/2 paprika

1/2 pakke sopp

Ca.  2 dl vann

1 terning buljong om man ikke har kraft, det er selvfølgelig aller best. Har man kraft bytter man ut vannet og buljongen med den.

1 ss tyttebærsyltetøy eller tyttebær som jeg brukte

1/2 beger creme fraiche eller rømme eventuelt laktosefri

4-5 einerbær som man knuser

1 ts koriander

Pepper

Salt

Synes du at gryten blir for tynn, så kan du ha i litt maizena utblandet i vann

Slik gikk jeg frem:

Rens og del løk, paprika og sopp og steik det i pannen. Skru opp temperaturen og ha i litt og lit av kjøttet så det blir steikt og ikke kokt. Ha i knuste einebær og krydder, vann, creme fraiche/rømme, buljong og tyttebær/tyttebærsyltetøy, og la alt få koke to tre minutter. Smak til med eventuelt mer salt og krydder.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#reinsdyrskav #finnebiff #Finneskav #Skavavrein #reinskav #Viltgryte #Reinskavgryte #enkelt #Morsmiddag #Matfrabunnen #hjemmelaget #Glutenfritt #laktosefritt

4 kommentarer

4 thoughts on “Gryte med reinskav

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *