Gratinerte kamskjell

Categories Alle oppskrifter, I ovnen, Skalldyr

Det var meningen å legge ut denne i går, men så begynte krimen på NRK og den tok jo ikke slutt, så da var det på tiden å legge seg.

Denne fikk jeg servert som forrett hos Kari nabo, hun er utrolig flink å lage, så nå fikk jeg noe som jeg aldri har smakt før. Det var bare så godt at jeg kunne bare ha spist det.

Her er Kari sin oppskrift

Dette er en oppskrift til 10 personer:

Jeg pleier å kutte opp 4 stykker kamskjell pr person. Kamskjell må være helt tint, press ut  resten av veske i kamskjell.
Oppskriften er mange så jeg lager sausen på raus.

1/2 dl olivenolje
2 rødløk
2 hvitløk
1/2 liter fiskebuljong
3 ss maisenamel
3 dl kremfløte
1 pk. fersk persille

Rens og del løk og hvitløk i olje og surr til de er blankt, ha i  fiskebuljongen, bland fløte og maizena å ha det i buljongen, kok opp under omrøring. Hakk fersk persille eller gressløk ogha de i sausen. Legg oppdelte kamskjell i et skjell eller en form, hell sausen over, og ha på litt raspet ost(Kari foretrekker Jarlsbergost, for de gir mye smak).

Gratineres i ovnen  på 200 g i 12 minutter.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#forrett #Kamskjell #gratinertekamskjell #Morsmiddag #middagstips #trerettersmiddag #Hjemmelaget #matfrabunnen #sjømat #Skalldyr #Glutenfritt

2 kommentarer

2 thoughts on “Gratinerte kamskjell

  1. Vi fikk kamskjell før fra en niese som dykket, men nå er hun nybakt mor og ikke har tenkt å dykke med det samme. Godt med sjømat:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *