Last Updated:

Granola/frokostblanding med mandler

Categories Diverse retter, I ovnen, På sparebluss

Granola/frokostblanding er godt, det er enkelt å ta med seg om man trenger et ekstra måltid på jobb eller andre steder. Når man kjøper ferdige frokostblandinger skuler det seg ofte mye sukker, og i noen også en del e-stoffer, og for min del gluten. Så i går lagde jeg meg en ny ladning med granola, og denne gangen ble den annerledes en sist gang, for jeg ikke hadde det samme som sist. Man kan jo bruke det meste, så det er ikke et problem, variasjon er jo bra. Uten helt å ha regnet på det, så tror jeg man får mye mer granla for pengene en når man kjøper ferdig, i alle fall når man, må ha den glutenfri.

HER kan du se glutenfri granola uten nøtter

6 dl havregryn (glutenfrie for min del

4 dl gresskjerner

1 dl hirseflak

2 dl sesamfrø

Ca. 3 dl mandler

1 dl nøytral olje

1/2 dl lønnesirup

Ca. 2 ss honning (man kan ta i mer eller mindre) Det er lettere å ta i etter på, en at den blir for søt.

1-2 poser med Gojibær, rosiner eller det du ønsker å ha i. Eller man kutter det ut.

Hakk mandlene eller nøtter. Ha alt det tørre i en stor skål. Bland så olje, lønnesirup og honning ut i en annen skål, hel det så over det tørre, og bland det godt sammen. Ha det på et steikebrett  og ha det midt i ovnen på 160 grader. Rør av og til, det er ferdig på rundt 30 minutter. Avkjøl helt ,og ha på glass eller i en tett boks.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

 

#granola #granolautennøtter #granolaglutenfri #glutenfri  #Matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #melkefri #melkefri #Enkeltoggodt #lunsj #frokostblanding #matpakke #lunch

6 kommentarer

6 thoughts on “Granola/frokostblanding med mandler

  1. Nam, nam 🥰🥰🥰 Dette skal jeg prøve å lage selv, for jeg elsker å spise f.eks yoghurt med granola over, og det er jo så sunt og godt. Greit å kan lage det selv for å ha i glass 😊

    Ønsker deg en superfin torsdag ❤😊

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

    1. Chiapudding er laget av chiafrø, når det blir lagt i vann eller væske sveller det. Granola er frokostblanding med frø, havregryn osv, med litt honning eller lønnesirup som tørkes i ovnen, så har man på melk eller plantebasert melk som jeg bruker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *