Garam Masala

Categories Blogg, krydder og sånt

Jeg er for å lage så mye som mulig selv, det er mest på grunn av at da vet jeg hva som er i maten, når man kjøper ferdige produkter lurer de alt mulig uekte krydder HER fyllmasse i for å tjene mer penger. Når jeg lager en krydderblanding lager jeg en del, har de i et glass med tett lokk, og det vare lenge. Dette er kjekt å ta ungene med på å lage som gaver eller julegaver. En annen ting som også er positivt med å lage krydderblandingen selv, er at man ikke får i seg alt de skjulte saltet, så her man man tilsette så lite eller mye salt i selve maten man lager. Indisk mat inneholder ofte lite salt, for maten i seg selv er så full av gode smaker.

Garam Masala

Dette er krydder man får kjøpt på vanlig butikker, det eneste er kanelen en bør være obs på. Kjøp skikkelig kanel Ceylonkanel, og ikke den som er vanlig Cassiakanel, den kan gi leverskader om man spiser mye av den. Heldigvis ser jeg at mange butikker har begynt å selge HELIOS sin kanel, det gleder meg stort.  Du kan lese om ekte kanel HER

 

2 ss spisskummen

2 ss koriander

2 ss kardemomme

2 ss kanel. Du kan lese om ekte knel her

2 ss gurkemeie

1 ss chilipulver

1/2 ss nellik (malt)

1/2 ss muskat

Bland alt i et glass med tett lokk, rist godt og blandingen er ferdig.

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#ektekanel #GaramMasala #morsmiddag #hjemmelaget #matfrabunnen #Utentilsettningstoffer

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *