Hvorfor dette navnet er jeg veldig usikker på, den er veldig god på smak, saftig og luftig, og kjapp å enkel å få til. Jeg tatt utgangspunkt i en gammel oppskrift vi brukte da jeg var kokkelærling, og det er nå noen uker siden 😉. Theodor var så grei at han sa at kaken var så god og så fint pyntet at de så ut som fra en fin butikk, det er jo utrolig herlig.
125 g smør
250 g sukker
300 g glutenfritt mel, tåler du hvetemel så stod det 275 g hvetemel
1/2 ts muskat
1 ts kanel
3 ss kakao
3 ts bakepulver
3 egg
1/2 d kaffe
2 dl melk eller som jeg brukte plantebasert melk
Pisk smør og sukker hvitt, det er en fordel å ha smøret ute på benken en god stund før man begynner på kaken, da blir det lettere å få pisket den. Mål opp mel, bakepulver, kakao kanel og muskat, mål opp melk/planemelk og kaffe, bland vekselsvis inn mel og væsken og så til slutt eggene. Smør en 24 form og hell deigen i, forvarm ovnen til 180 grader i min ovn. Sett kaken nede i ovnen og steik den i rundt en time. Du kan sjekke om kaken er ferdig med å stikke en trepinne/grillpinne eller lignede midt i kaken når det har gått en time.
Avkjøl kaken på rist, del den to og fyll krem i den, og pynt den med sjokoladekremen.
Oppskrift på sjokoladekrem:
375 g smør
1 pakke melis
1 ts ekte vanilje eller vaniljepulver
2 ss kakao
Ca. 2 ss kaffe
Del smøret opp i terninger, ha i melis, kakao, vanilje og kaffe, rør litt forsiktig til det har blandet seg litt så ikke melisen fyker ut over hele kjøkkenet. Når alt er blandet setter du mikseren på full guff, stans av og til for å bruke slikkepotten til å få alt like godt pisket.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Tropiskaroma #Kake #gammeltradisjonsrikkakeoppskrift #tradisjonsrik #kake #Tradisjonell #hjemmelaget #matfrabunnen #mostmiddag #søtegleder
Ser veldig god ut 🙂 Mange år siden jeg har smakt det nå..men er veldig godt <3
Denne har jeg ikke laget på sikkert 30 år, så ikke daglig her heller 😄
Ser nydelig ut🎂😁
Tror eg må prøve den en gang før jeg er kakemons😁😁😁
Den er enkel og smakfull kake, verd å prøve. 🎂😁
Hei, navnet kommer fra krydderet som tilsettes kaken. Tropiske krydder. Er det mulig å lage denne kaken fri for egg? Har du prøvd det? Jeg vet ikke hva jeg bør erstatte egg med i dette tilfelle. Linfrø og vann, tror du det vol gå?
Baker en sjokolade kake, der natron og eddik erstatter egg.
Hvor mye natron og eddik har du i?
Hvilket glutenfri mel brukte du?
Jeg liker best Toro sitt lyse kakemix, men vet at mange liker best Semper sin.
Tropisk aroma har vært festkake i flere generasjoner i min familie. Den stekes i 2 former, hvor 1/3 av røra er tilsatt kakao. Den lyse bunnen deles i to. Da blir lagene lys-mørk-lys med sjokoladefyll mellom lagene og oppå/rundt kaken.
Oj det må jeg forsøke en gang, tusen takk for tips