I morgen 25 mars er det vaffel dagen, tenk at vi er s glad i vafler at den får en egen dag. I dag hadde jeg besøk og da var det koselig å ha vafler i dag i stede for. Jeg hadde is uten melk, og den smaket veldig godt, og hjemmelaget frisk ripsgele.
Til rundt 10 vaffler:
2 egg
2 dl væske Jeg brukte usukret soyamelk, men bruk gjerne melk/laktosefri melk om du tåler det
1 1/2 dl Toro sitt lyse mel Bruk det mele du ønsker og har
2 ts fiberhusk
ca. 50 gram smør
1 klype salt
ca,.1/2 ts bakepulver
2 ss sukker (bruk gjerne mer om du liker de søtere)
Ca. 1 ts ekte vanilje (man kan bruke vanlig vaniljesukker, men dette gir en ekstra tusj) Se HER om du lurer på hva det er
Ha egg i en bolle og ha i mel og fiberhusk, og spe med væsken (det betyr å ta litt å litt av væsken i mens du rører), ha i bakepulver, sukker og smeltet smør. La røren stå å svelle i rundt 15 minutter. Steik så mange du vil ha, røren holder seg i kjølekapet opp til en uke, og den kan fryses. 😀 HER er også grove vafler i stede for skiver.
Hørt om vaffeldagen, tror jeg må kjøpe i morgen 😉
Vafler er jo altid godt 🙂