Kjøttpudding med egg
4-6 personer
2 pakker kjøttdeig/karbonadedeig(800g)
4ts salt
1 1/2ts pepper
4ts provence krydder
2-3 ss vann
Bland alt godt sammen.
Lag eggerøre av
5-6 egg
4 ss vann
½ ts salt
1 krm pepper
Gressløk om en ønsker det
Smør eller olje til å lage den i
Knus eggene og ha i vann og krydder og ha den i en varm panne med smør i og la den bli fast.
Ha så kjøtt/karbonadedeigen på et vått bakepapir og smør den utover som når en lager skillingsboller.
Ha så eggerøren jevnt utover og rull det sammen. Det kan være lettere om en holder i enden på bakepapiret og letter det litt opp.
Synes du dette blir for mye styr, så tar du først halvparten av deigen i en smurt form og tar på eggerøren og så tar du resten opp på igjen. En kan enten bare sette den inn i steikeovnen eller ha den i en form først(eventuelt kan en steike den på steikepannen).
Jeg laget en tomatsaus til
½ eller mer kinahvitløk
½ løk
Smør å surre løken i
1 glass tomatpurre
Ca 2 dl vann
Ca 2ss soyafløte eller melk(kan sløyfes)
2 ss maizenamel eller hvetemel
1 buljongterning
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts oregano
½ ts chilipepper
Rens og skjær løken I biter og surr den litt i pannen. Ta pannen til sides og ha i væsken, melet og tomatpurren. Bruker en hvetemel bør den koke i minimum i 10 minutter, med maizena er den ferdig når den koker opp. Ha i buljong og krydder og smak til.
Server med grønnsaker/salat og eventuelt ris eller poteter etter ønske.
dette smakte helt aldeles nydelig!!!!!! tusen takk for maten:)
Gleden er på min side 🙂