Kjøttpudding med egg

Kjøttpudding med egg

4-6 personer

2 pakker kjøttdeig/karbonadedeig(800g)

4ts salt

1 1/2ts pepper

4ts provence krydder

2-3 ss vann

Bland alt godt sammen.

Lag eggerøre av

5-6 egg

4 ss vann

½ ts salt

1 krm pepper

Gressløk om en ønsker det

Smør eller olje til å lage den i

Knus eggene og ha i vann og krydder og ha den i en varm panne med smør i og la den bli fast.

Ha så kjøtt/karbonadedeigen på et vått bakepapir og smør den utover som når en lager skillingsboller.



Ha så eggerøren jevnt utover og rull det sammen. Det kan være lettere om en holder i enden på bakepapiret og letter det litt opp.



Synes du dette blir for mye styr, så tar du først halvparten av deigen i en smurt form og tar på eggerøren og så tar du resten opp på igjen. En kan enten bare sette den inn i steikeovnen eller ha den i en form først(eventuelt kan en steike den på steikepannen).

 





Jeg laget en tomatsaus til

½ eller mer kinahvitløk     

½ løk

Smør å surre løken i

1 glass tomatpurre

Ca 2 dl vann

Ca 2ss soyafløte eller melk(kan sløyfes)

2 ss maizenamel eller hvetemel

1 buljongterning

1 ts salt

½ ts pepper

2 ts oregano

½ ts chilipepper

Rens og skjær løken I biter og surr den litt i pannen. Ta pannen til sides og ha i væsken, melet og tomatpurren. Bruker en hvetemel bør den koke i minimum i 10 minutter, med maizena er den ferdig når den koker opp. Ha i buljong og krydder og smak til.

Server med grønnsaker/salat og eventuelt ris eller poteter etter ønske.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg