Tom Yam med ris til middag i dag, den kan man ha i så mye eller lite krydder man ønsker selv. Vil man bare ha den som suppe uten ris så har man litt mer væske i slik at den blir litt mer flytende. Siden min kusine Reidun ikke tåler så mye krydder, så lagde jeg den litt mild denne gangen. Her kommer min variant!
Til 3-4 personer
2-3 kyllingfilet
2 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1 beger (250 ml) kokosmelk
Rundt 8 sjampinjong eller annen sopp
1/2 og oppover med chili
2 og oppover med hvitløk
Ca. 1 cm ingefær eller mer
1 pakke vårløk
2 ts eller mer Tom yam pasta (jeg har vært i mange butikker for å få kjøpt denne pastaen, til slutt fant jeg den på internasjonal butikk)
1/2 ss sesamolje
1 ss østerssaus
2 ss maizena
Man kan ha i fersk koriander om man ønsker det.
Ris om man ønsker det til, kok etter pakkens anvisning
Kok opp vann og buljong, rens og findel hvitløk, chili og ingefær, å ha de i. Del kyllingen i biter å ha den i gryten, la den få trekke noen minutter. Ha så i kokosmelk og delte sopp, vårløk, Tom yam pasta, østerssaus og sesamolje. Nå kan man justere smaken etter hvor sterk man ønsker gryten, blir den for sterk kan man ha i mer kokosmelk. Til slutt blander man litt vann og maizena og ha det i gryten og lar den få et kjapt oppkok under omrøring.
#Tomyam #Tom #yam #kylling #Gryte #suppe #Smakfullt #sunn #god #sopp #matlei #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #rask #middag
‘