Tom yam kyllinggryte med ris

Categories Blogg, Kyllingretter

Tom Yam med ris til middag i dag, den kan man ha i så mye eller lite krydder man ønsker selv. Vil man bare ha den som suppe uten ris så har man litt mer væske i slik at den blir litt mer flytende. Siden min kusine Reidun ikke tåler så mye krydder, så lagde jeg den litt mild denne gangen. Her kommer min variant!

 

Til 3-4 personer

2-3 kyllingfilet

2 dl vann

1 kyllingbuljongterning

1 beger (250 ml) kokosmelk

Rundt 8 sjampinjong eller annen sopp

1/2 og oppover med chili

2 og oppover med hvitløk

Ca. 1 cm ingefær eller mer

1 pakke vårløk

2 ts eller mer Tom yam pasta (jeg har vært i mange butikker for å få kjøpt denne pastaen, til slutt fant jeg den på internasjonal butikk)

1/2 ss sesamolje

1 ss østerssaus

2 ss maizena

Man kan ha i fersk koriander om man ønsker det.

Ris om man ønsker det til, kok etter pakkens anvisning

 

Kok opp vann og buljong, rens og findel hvitløk, chili og ingefær, å ha de i. Del kyllingen i biter å ha den i gryten,  la den få trekke noen minutter. Ha så i kokosmelk og delte sopp, vårløk, Tom yam pasta, østerssaus og sesamolje. Nå kan man justere smaken etter hvor sterk man ønsker gryten, blir den for sterk kan man ha i mer kokosmelk. Til slutt blander man litt vann og maizena og ha det i gryten og lar den få et kjapt oppkok under omrøring.

 

 

 

 

 

 

 

#Tomyam #Tom #yam #kylling #Gryte #suppe #Smakfullt  #sunn #god  #sopp #matlei  #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #rask #middag

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *