Her er enda en gammel og god traver som har vært på Norske middagsbord i generasjoner, slike middager blir jeg aldri lei! I vår fine langstrakte land, lager vi denne retten veldig forskjellig, men det er jo bare kjempegøy. Jeg har også endret på hvordan jeg lager den, i forhold til før siden jeg nå ikke kan spise gluten, så her kommer min variant 😍.
Beregn ca. 200 g fersk fårekjøtt per person (jeg kjøpte fårikålkjøtt
Kålrabi
Sellerirot
Gulerøtter
Løk
Grønne frosne eller hermetiserte erter.
Fløte eller melk (soyafløte eller lignende om man ikke tåler melkeprodukter)
Maizena
Buljong
Salt og pepper
Kok kjøttet til det begynner å bli mørt, det tar rundt 2 timer. Ha i rensete og oppdelte grønnsaker (ikke erter, de tar man i mot slutten slik at de ikke går i stykker).  Når kjøttet er mørt og grønnsakene er gjennom kokte, blander man fløte/melk med maizena og jevner kraften til saus. Smak til med buljong, salt og pepper, Ha i erter og la de bli varme. Server med kokte poteter.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Fårefrikassé  #Lammefrikassé  #Søndagsmiddag #middagstips #Morsmiddag #glutenfri #tradisjonsmat
8 kommentarer

8 thoughts on “FÅREFRIKASSÉ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *