Til 4 personer
9 dl fiskekraft/kraft eller fra rekereskal (i dette innegget kan du lese om hvordan jeg gjorde det)l om du har det, jeg brukte hønsekraft, den er nøytral og fin å bruke. Eller man kan bruke 9 dl vann og 3 fiskebuljongterninger
1 løk
1 purreløk
3 stykke sellerirot
4 gulerøtter
Rundt 400-500 g fisk du ønsker å bruke. Man kan bruke tosk, sei, laks, ørret, hyse osv. eller bruke flere typer fisk
2 beger rømme eller Crème fraîche (jeg bruker laktosefri)
4-5 ss fiskesaus (Santa Maria sin er naturlig glutenfri og er laget av ansjos) Den er salt så smak maten før du tilsetter mer salt.
Ca. 2 ss lys eddik (smak og behag kan ikke diskuteres, men ha i litt og se om du synes det hever smaken. For min gane hevet eddiken smaken på denne suppen)
Rundt 300 g reker kan sløyfes, men da bør man gjerne bruke mer fisk. Piller du skalle av rekene selv så les hvordan du enkelt lager nydelig kraft HER i dette innlegget
2 1/2 ss maizena
Rens og del alle grønnsakene, ha smør i pannen og surr alt litt før man har på kraften og fiskesausen. La alt få koke til guleroten er kokt. Bland ut maizena i litt vann og hell på under omrøring, og gi suppen et oppkok.
Ta skinnet av fisken og rens for ben om den har det, og del den i biter, rens rekene.
Bruker du rømme må man ha litt av suppen i en skål og blande rømmen i den før man har den i suppen igjen, da ungår man at rømmen sprekker. Bruker man Crème fraiche kan man ha den rett i suppen for den tåler det.
Rett før servering har man i rekene, da ungår man at de blir seige.
#Bergen #Bergensk #fiskesuppe #glutenfri #glutenfritt #laktosefri #Fisk #reker #skalldyr #sjømat #Godt #enkelt #kjapt #middag #middagstips #meatfree #Sunt #oppskrift #suppe #morsmiddag #blogg #bloggtoppen #matblogg #mat #fra #bunn #bunnen #hjemmelaget #uten #gluten #Laktosefritt