Enkel og nydelig Bergensk fiskesuppe

Categories Fiskeretter, Skalldyr

Til 4 personer

9 dl fiskekraft/kraft eller fra rekereskal (i dette innegget kan du lese om hvordan jeg gjorde det)l om du har det, jeg brukte hønsekraft, den er nøytral og fin å bruke. Eller man kan bruke 9 dl vann og 3  fiskebuljongterninger

1  løk

1 purreløk

3 stykke sellerirot

4 gulerøtter

Rundt 400-500 g fisk du ønsker å bruke.  Man kan bruke tosk, sei, laks, ørret, hyse osv. eller bruke flere typer fisk

2  beger rømme eller Crème fraîche (jeg bruker laktosefri)

4-5 ss fiskesaus (Santa Maria sin er naturlig glutenfri og er laget av ansjos) Den er salt så smak maten før du tilsetter mer salt.

Ca. 2 ss lys eddik (smak og behag kan ikke diskuteres, men ha i litt og se om du synes det hever smaken. For min gane hevet eddiken smaken på denne suppen)

Rundt 300 g reker kan sløyfes, men da bør man gjerne bruke mer fisk. Piller du skalle av rekene selv så les hvordan du enkelt lager nydelig kraft HER i dette innlegget

2 1/2 ss maizena

Rens og del alle grønnsakene, ha smør i pannen og surr alt litt før man har på kraften og fiskesausen. La alt få koke til guleroten er kokt. Bland ut maizena i litt vann og hell på under omrøring, og gi suppen et oppkok.

Ta skinnet av fisken og rens for ben om den har det, og del den i biter, rens rekene.

Bruker du rømme må man ha litt av suppen i en skål og blande rømmen i den før man har den i suppen igjen, da ungår man at rømmen sprekker. Bruker man Crème fraiche kan man ha den rett i suppen for den tåler det.

Rett før servering har man i rekene, da ungår man at de blir seige.

#Bergen #Bergensk #fiskesuppe #glutenfri #glutenfritt #laktosefri #Fisk #reker #skalldyr #sjømat #Godt #enkelt #kjapt #middag #middagstips #meatfree #Sunt #oppskrift #suppe #morsmiddag #blogg #bloggtoppen #matblogg #mat #fra #bunn #bunnen  #hjemmelaget #uten #gluten #Laktosefritt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *