Kinesisk inspirert reker, ris og grønnsaker

Categories Diverse retter, Skalldyr

Jeg er så heldig å ha min gode nabo og venninne Kari på middag. Hun er veldig glad i reker, og jeg synes det er gøy å lage noe annet av rekene enn den tradisjonelle måten å  spise reker med brød, majones og sitron. Ikke noe galt i reker på brød, men kjekt å kunne variere.

Til to personer:

Ca. 500 g g reker med skall. Det er gjerne litt i overkant mye, så du må gjerne redusere mengden litt.

1 ss maizena

1/2 egg

Olje til fritering (man kan bruke airfryer, men har ikke jeg)


Ca. 2 dl rekekraft (skallet av rekene, rundt 1.5 dl vann, og en klatt smør kokes i rundt 4-5 minutter. Sil av kraften fra skallet)

1 dl ris

2 fedd hvitløk

Ca. 1 cm med fersk ingefær

1 liten gulrot

1/2 paprika

1 stykke squash

2 vårløk

1 ss soyasaus (Glutenfri om du som meg ikke tåler gluten)

1 ss riseddik

1 ss sesamolje

Pepper

Ca. 1 ts chiliflak/pulver eller fersk chili

Tin rekene om de er frossen, pill de og ta vare på det meste av skallet. Sett de ferdig pillede rekene i kjøleskapet, skallet has i en panne med rundt 1 1/2 dl vann og en klatt smør(det er ikke asiatisk å bruke smør, men det får frem en fantastisk smak i kraften). Ha et dørslag i en skål, og hell rekeskallet i, slik at du får sil av kraften. Bruk kraften til å koke risen i (til 1 dl ris bruker du 2 dl kraft). Kok risen som anvist på pakken, men i kraft i stede for vann.

Rens og findel hvitløk og ingefær. Gulrøtter, paprika og squash deles i tynne lage biter(det er kun estetisk, men det er nå litt viktig, orker du ikke det del de i terninger). Vårløken deles i ringer. La de ligge mens du forberede rekene.

Tørk rekene i papir, og ha i en skål med maizena og litt av chilien å rør godt sammen, til slutt  har man i i egg, bland godt. Ha så mye olje i steikepannen at rekene flyter, når de blir lagt ned i, la det bli så varmt at det freser rundt en tresleiv. Ha i litt og litt av rekene, stek heller i flere omganger, slik at oljen ikke blir for nedkjølt, da trekker rekene alt for mye olje. Husk å være forsiktig når du legger rekene i med skje ned i den kokende oljen, det er lett at det spruter og man brenner seg. Rekene skal bare være i oljen i toppen 1 minutt, rør litt så hele reken blir fritert. Ha rekene på et tørkepapir så de får rent av seg.

Hell av det meste av oljen/eller ha litt av oljen i en annen panne og fres grønnsaken i et par minutter, og ha de i den kokte risen. Ha i riseddik, sesamolje, soyaolje og chilien, bland sammen og smak til med eventuelt  salt pepper og chilipulver.

Ha risblandingen på et fat, og ha rekene på toppen.

Helt magisk godt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Enkelt #godt #sunt #middag #middagstips #Morsmiddag #mat #fra #bunnen #hjemmelaget #Glutenfritt #melkefritt #Uten #melk #Glute #kinesisk #inspiret #oppskrift #sjømat #reker #Wok #fritert #airfire

2 kommentarer

2 thoughts on “Kinesisk inspirert reker, ris og grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *