Jeg elsker mat som er hjemmelaget, er kjapp å lage og som er nydelig på smak, og alt dette kan jeg skryte på meg at denne gryten er.
Til 2 personer:
1 pakke lameskav
1 løk
1/2 pakke med sopp etter eget ønske
smør til steiking
2 dl vann
1 beger fløte, laktosefri eller plantebasert som jeg brukte
1 buljongterning (sjekk så den ikke inneholder gluten om du som meg må unngå dette)
2-3 dl rensede rips (jeg hadde i fryseren)
ca. 6-8 einebær
Salt
Pepper
Ønsker du den litt tykkere kan du ha i litt maizena, det gjorde ikke jeg.
Rens og del løken og surr den i pannen til den er blank, ha så i lammeskaven og la den være helt tint og brunet. Rens og del soppen å ha den i sammen med det andre, og la også disse få en god omgang i pannen. Hell så på vann og fløte, knus einebærene i en morter eller knus de med en kniv å ha de i gryten, sammen med buljong, rips og pepper. La det få koke i rundt 5 minutter. Smak så til om du trenger mer krydder eller salt.
Oppskrift på rotmos finner du HER
Del gjerne innlegget med familie og venner
#matfrabunnen #Smakfull #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri #enkellammegryte #hjemmelaget #middagihelhelgen #helgemiddag #helgekos#Politikerehvorerdere #Politikerforakt #sykestrømpriser #sparstrøm #Lagkjappmiddag #lammeskav