Brød vafler

Categories Glutenfrie bakevarer

Brød er godt og kan brukes til det meste kort oppsummert. Jeg spiser for det meste hjemmelagde knekkebrød, men det er ikke alltid  livet er “rosa” eller man rett og slett er lei knekkebrød, da får man finne på alternativer til man orker å bake igjen. 

Det som er fordelen med brødvafler er at man lager røren (du kan selvsakt lage halv porsjon), og la den stå i kjøleskapet rundt en uke tildekket.

                                             

                                             

 

Man kan også fryse røren om noe skulle skje så man ikke får spist den opp.  Man steiker  akkurat så mange brød vafler  man ønsker og trenger, da har man ferskt “brød” hele tiden. Man kan ha på akkurat hva man ønsker, men det som fascinerer meg er at med en gang man lager “brød” som vafler  må de fleste ha noe søtt på, men det går faktisk helt fint å ha det pålegge du bruker til vanlig :-). Har man ikke vaffeljern kan man lage pannekaker.

1 pakke Toro glutenfri grov melblanding

1/2 ss fiberhusk

7 dl vann/melk/soyamelk/kokosmelk (jeg brukte vann, da må man ha 1 ekstra ts salt for ikke å få vannsmak på vaflene)

50 g smeltet smør

3 store egg eller 4 små

1 ts salt

1 ts bakepulver (kan skipes)

Ha Toro glutenfri grovt mel,  fibehusk og salt i en skål, spe gradvis med væsken for å unngå klumper, ha så i egg og rør de godt inn. Til slutt blander man i smeltet smør, salt og bakepulver og rører til en jevn røre. La røren få svelle til jernet er varmt. Min erfaring er at  vaflene med vann trenger ekstra tid i jernet for å få et fin overflate.

                                                                                            God fornøyelse 🙂

 

                                                    
                                                    Snøfrisk og røykt ørret med fersk koriander, mmmm
  

                                                    
                                                        Brun geitost 
Sponset innlegg 
 

#Godt #sunt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin

#glutenfri #Brød  #Brødvafler #Glutenfrittbrød #melkefri 

8 kommentarer

8 thoughts on “Brød vafler

  1. Vafler med brunost er godt da 😉 Men er ikke så glad i fisk 😛 Men er mye forskjellig man kan ha i vafler og. Eg har ikke smakt det, men vet at noen plasser i landet spiser de vafler med pølse i 😛
    Ha en fin kveld videre 🙂

  2. Fotogurua85: Grove vafler er som en skive, bare at det er steikt i vaffeljern :-D. Når man har cøliaki kan man blir fryktelig lei brødmat, da er dette en grei måte å få ferskt brød på. Og så lukter det jo så godt, så alle får jo lyst på . Alt er bare hva man er vokst opp med eller tradisjon, tror mange som kommer her til landet synes vi har mye rare mattradisjoner he he

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *