Last Updated:

eggerøre uten melk

Categories Alle oppskrifter, Eggeretter

Eggerøre hører jo med når en har spekemat, og egentlig på et hvert festbord. Spør jeg ungene eller min svigerdatter mine hva de vil ha til frokost, så vil de omtrent alltid ha eggerøre.

Jeg har selvsagt en enkel og god måte å lage eggerøre på, og jeg liker å ha rikelig med eggerøre så jeg beregner 2 egg pr person og det meste forsvinner fort. Man tenker gjerne at om man ikke har melk, fløte eller vann i eggerøren så blir den ikke god, det er heller tvert imot man får mye bedre frem den gode eggesmaken.

Til 4 personer:

8 egg (jeg liker å ha rikelig med eggerøre så jeg beregner 1 ½ egg pr pers)

Salt litt under en halv ts (litt etter hvor salt mat en skal ha det til, og hvor glad man er i salt)

Pepper

Gressløk Jo mer jo bedre.  Man kan ha litt gressløk i bunnen på skålen så blir det pynt når man snur den.

En god klatt smør, bruk melkefritt smør om man skal ha den helt fri fra melk.

Knekk eggene i en skål, ha i salt, pepper og oppklippet gressløk, bland godt sammen. Ha litt gressløk ferdig klippet som du kan ha i skålen når du har hatt røren på pannen. Bruk en teflonpanne, og ha smør i og la den bli god og varm, men for all del ikke la smøret bli brunt. Ha høy temperatur på smøret og ha i eggerøren, la den ligge i rundt 10 sekunder før du begynner å røre i den, ikke skru ned platen med mindre røren begynner å brenne. Står du å rører med jevne mellomrom, og hele tiden på slutten så brenner den ikke, og røren er ferdig på rundt et minutt eller mindre avhengig av hvor mange egg du bruker.   Når eggerøren er fast, men ikke tørr, har man den i skålen, bruk en gaffel eller lignede å trykke den lett sammen. La eggerøren få stå i skålen en stund så den får festet seg. Når den har blitt litt avkjølt, så legger man det fatet man vil ha røren på.

PS: Skal røren henge godt sammen, så må man ikke ha den i pannen lenger en at den er stivnet og fortsatt er blank. Men min eldste datter vil ha eggerøren veldig “tørr”, eller godt varmebehandlet. Da gjør jeg som over med mesteparten av røren, og lar den hun skal ha ligge litt til i pannen, etter jeg har skrudd av platen.

Jeg mener at eggerøren må lages den dagen den skal serveres. Men det man kan gjøre er å lage selve røren klar, ha den i kjøleskapet med plastikk på, og lage den kjapt den dagen man skal bruke den.

 

 

Bruk gjerne mer gressløk en dette. Jeg hadde ikke mer fersk gressløk, for den har begynt å lage seg i stand til å få blomster. Jeg synes gressløken er nydelig i blomst, og jeg bruker ofte gressløk blomster  til å pynte mat med. De er dessverre fortsatt bare i knupp, så det må jeg vente med.

 

Trykk røren godt ned i skålen, når den er begynt å bli kald, har man det fate man vil servere den i på toppen, snur fat og skål, og man har en fin eggerøre.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie.😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#eggerøre #koldtbord #laksåeggerøre #Fest #spekematogeggerøre #17maimat #konfirmasjon #barnedåp #Bursdag #kosemat #froksost #enkelmåteålageeggerøerepå

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *