Den store vaffelens dag, det er lov å la seg friste! Gluten og melkefrie

Categories Alle oppskrifter, Brød, Diverse retter, søtegleder

Det er ikke feil å kose seg litt ekstra på en fredag og i dag er faktisk den store vaffeldagen! Om du har melk i kjøleskapet som er utgått på dato, må du ikke være redd for å bruke den i vaffelrøren om den lukter greit. Melk blir stort sett vond og klumpete lenge før den blir farlig – om den blir det i det hele tatt! Rester av for eksempel vaniljesaus, rømme og yoghurt kan også erstatte litt av melken. Vet du forresten at man kan fryse både melk og fløte og bruke det i mat. God vaffeldag og riktig god helg! 😊

Til rundt 10 vafler:

2 egg

2 dl væske Jeg brukte usukret soyamelk, men bruk gjerne melk/laktosefri melk om du tåler det

1 1/2 dl Toro sitt lyse mel Bruk det mele du ønsker og har

2 ts fiberhusk

ca. 50 gram smør

1 klype salt

ca,.1/2 ts bakepulver

2 ss sukker (bruk gjerne mer om du liker de søtere)

Ca. 1 ts ekte vanilje (man kan bruke vanlig vaniljesukker, men dette gir en ekstra tusj) Se HER om du lurer på hva det er

Ha egg i en bolle og ha i mel og fiberhusk, og spe med væsken (det betyr å ta litt å litt av væsken i mens du rører), ha i bakepulver, sukker og smeltet smør. La røren stå å svelle i rundt 15 minutter. Steik så mange du vil ha, røren holder seg i kjølekapet opp til en uke. 😀

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#vaffler #vaffelhjertes #dag #godt #gled #noen #glutenfritt #melkefri #Glutenfri #søte #gleder #blogg #matblogg

4 kommentarer

4 thoughts on “Den store vaffelens dag, det er lov å la seg friste! Gluten og melkefrie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *