Lun eplekake med is eller krem er vel alltid en suksess.
4 egg
1 dl sukker
2 1/2 dl mel (jeg brukte Toro kakemiks, siden jeg bruker glutenfritt, men original oppskriften er med ½ kopp potetmel og ½ kopp hvetemel.)
1 ts bakepulver
Ca. 3 epler
Kanel, og eventuelt sukker til å ha på toppen
Ha egg og sukker i en bolle og pisk det til en luftig eggedosis, ha så i mel og bakepulver og bland forsiktig sammen.
Ha deigen i en smurt form(22) og strø godt med kanel, når man har kanel på før man har i eplene så får man kanel i selve kaken også, og det gir en ekstra god smak. Ta kjernehuset ut av eplene og del de i båter, legg de systematisk rundt i hele formen. Til slutt kan man strø på litt sukker på toppen, om man ønsker dette. Steik kaken midt i ovnen, på ca. 200 grader i rundt 20-25 minutter eller til kaken er steikt. For å se om kaken er steikt stikker man en kniv eller steikepinne i selve kaken, er det ikke noe deig på kniven/steikepinnen er den ferdig. Begynner den å blir for mørk på toppen før den er ferdig så legg på et bakepapir.
Jeg er på utkikk etter sponsorer og samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt
Del gjerne med venner og kjente.
#glutenfritt #laktosefritt #Eplekake #Matfrabunnen #hjemmelaget #godt #enkelt #kake #Raskeplekake #Middag #Morsmiddag #matlei #helgekos #kake
Så godt ut da
Tusen takk snille deg
Det passer til søndagskos:)
Må jo kose seg litt ekstra da ja
Dette så da ikke akkurat vondt ut
Namnam
He he var ikke det heller
1 dl sukker og en kopp mel. Hva er din kopp mel i dl ? Eller mener du en cup i amerikansk mål ?
Mine kopper er ganske ulike størrelse nemlig.
Mvh Aina
En kopp regnes som 2.5 dl, et krus er 3 -3 1/2 dl. Forstår det kan virke forvirrende, så har rettet det.