CUBANSK HAKKEKJØTT

Categories Alle oppskrifter, Retter med kjøttdeig

Jeg får snart besøk og tørker litt støv der det ellers blir tatt med en harelabb som i bokhyllen. Jeg bladde litt i Cecilia Samartin sin kokebok Mofongo, mat for sjelen, og der så jeg denne retten som både var enkel og hørtes veldig god ut. Jeg hadde ikke oliven igjen, men brukte litt sopp i stede for, slik må det bare bli, litt kunstnerisk frihet må man ta seg. Denne retten kan jeg virkelig anbefale i stede for bolenes, den er smakfull og utrolig godt.

 

Til 4 personer:

1 løk

1 fedd hvitløk eller mer

1 laurbærblad

500 g kjøttdeig

4 ss olivenolje

2 dl rosiner

2 dl grovhakket oliven, det hadde jeg ikke så jeg brukte litt sopp i.

1 ts tørket oregano

Ca. 1 ts salt

1/2 ts pepper

1 boks tomatpuré 140 g

1/2 – 1 dl rødvin

Rens og finhakk løk og hvitløk, ha det i en panne med olivenolje og laurbærblad, la det surre rundt 5 minutter(jeg tok opp bladet da jeg hadde i kjøttdeigen, og la det i igjen når jeg hadde hakket ferdig kjøttdeigen). Ha i kjøttdeigen og hakk den opp og la den bli brun, ha så i rødvin, tomatpuré, krydder, oliven og rosiner. La det hele få stå å koke i rundt 10 minutter, til det meste av væsken er kokt inn.

Det stod i kokeboken at denne retten ble tradisjonelt servert med hvit ris.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#cubanskhakkekjøtt #Smakfullt #melkefritt #Glutenfritt #middag #middagstips #enkelmiddag #lettvint #nydelig #Middagmedkjøyydeig #kjøttdeig #morsmiddag #hjemmelaget #matfrabunnen

2 kommentarer

2 thoughts on “CUBANSK HAKKEKJØTT

  1. Jeg har lyst å prøve mat med rødvin i, men Hr Happy sa til meg at det ikke blir godt. Men ettersom du bruker det…så måtte være godt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *