Bolinhos med bacon chips, aioli og salat

Categories Blogg, Fiskeretter, Tapas

Jeg har en venninne som har hatt hus i Portugal, hun har akkurat solgt huset noe jeg synes er synd. Men minnene om all god den gode maten og ikke minst vinen. Har dere smakt grønn vi “Vinho Verde”? Oh my god, det er den beste vinen jeg noen gang har smakt, da snakker vi om den som kjøpes i Portugal. De selger på polet, men det er ikke i nærheten av den jeg fikk i Portugal. Så uten vin denne gangen! Denne retten kan brukes til middag, forrett og tapas.

Bolinhos er en Portugisisk klippfiskrett, som gjerne serveres med aioli og salat med gode oliven.

Som alltid tar jeg meg noen kunstneriske frihet, og slik ble mine Bolinhos!

250 g  klippfisk, utvannet og renset

200 g  potet

1  egg. Tåler man ikke egg, så går det veldig fint å kutte de ut, deigen blir pittelitt løsere, men det går veldig fint, da må man gjerne bruke litt av kokevannet. 

1/2 løk

2-3  fedd  hvitløk

2 ss  frisk dill eller fersk persille (man kan også bruke tørkede urter)

Pepper

1 knivspiss eller to med cayennepepper

Salt om nødvendig

——-

Bacon crisp. Om man av en eller annen grunn ikke vil bruke dette, så kan det erstattes med brødrasp eller knuste corn flakes(husk å bruk glutenfritt om du som meg trenger det) 

Olje.  Har du airfryer skipper du oljen og bruker den.

Legg fisken i vann etter pakktingsbeskrivelsen, rundt et døgn i vann, og så skal den trekkes i omtrent 20 minutter, avkjøles og renses.

Skrell og kok potetene, rens og finhakk løk, hvitløk og urter, å ha i potetene når de er kokt og silt(ta vare på litt av vannet i tilfelle man trenger litt mer væske).  Mos potetene til potetmos, ha i egget og fisken i og rør det godt sammen til en nokså jevn mos. Mosen skal være nokså fast i konsistensen, er den alt for fast kan du ha i litt av potet eller fiskevannet.

Knus bacon crispen for eksempel i en plastpose, å knus den  med kjevle, eller om du har en foodprocessor er det enklest og kjappest.  Lag boller av deigen, og vend bollene i bacon crispen,  steik de i rikelig med olje (det er lurt å bruke en smal høy panne, da slipper man å bruke så mye olje). Bollene skal få et gylden utseende, men ikke bli brente.

PS: Synes du det er mye arbeid eller du ønsker å forberede de i god tid, så kan man  fryse de ned .  Men da må man ikke rulle de i  bacon crisp, for da blir den bløt. 

Form bolene og legg de i en plastpose som ligger på et skjærebrett, knyt igjen posen og legg hele brette i fryseren, da forblir de singlefryst. Når du skal bruke de, har man knust bacon crisp på, og steiker de. 

Server med en god salat, gjerne med oliven, oppskrift på Aioli finner du HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Bolinhos #klippfisk #boller #Portugisisk #Baconcrisp #fisk #Tørrfisk #Portugal #airfryer #fritert #Middag #tapas #Middagstips #småretter #forrett #Morsmiddag #glutenfritt #melkefritt #Glutenfritt #Uten Gluten #melk #mat #fra #bunnen #hjemmelaget

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *