Ørret/laks med steikt ris

Categories Fiskeretter, Tips til restemiddag

Noen gangen smaker maten bedre en andre ganger, og i dag smakte den meg rett og slett bare fortreffelig. Det ble steikt ørret filet med skinn, steikt ris med egg, og wokede grønnsaker.

Spirene er alfa alfa spirer som er veldig næringsrike, og ikke minst dekorative

Siden filetten hadde skinn kom jeg på at jeg kunne vrengte den slik at skinne kom i midten, dette har ingen annen funksjon en at det fikk et annen utrykk en vanlig. Så for all del, dette trenger du ikke gjøre, men har du lyst på prøve så gjøres det slik:

Skjer igjennom fiskekjøttet , men ikke skjære igjennom skinnet
Slik ser den da ut, og nå snur man fileten, og bretter den. Da er skinnet kommet i midten av fileten.
Press skinnsidene sammen, og legg den på en en god og varm steikepanne med smør. Krydre med salt og pepper, og man må gjerne bruke urter eller andre krydder.

Steikt ris med egg til pers 4 personer

PS: Bruker man rester av ris, MÅ den ha blitt nedkjølt fort, og satt i kjøleskapet/frys. Dette er for ris har så mye overflate(hvert kort er en overflate), og det kan fort bli en bakterievekst. Men behandler man rise som nevnt over, er det ikke noen fare. Dette er et godt råd for absolutt alle rester!

350- 400 g kokt ris

2 egg

salt

pepper

Spisskumen (1 ts) er veldig godt å ha i, men er ikke et møst

Jeg hadde ris igjen fra i går, og den hadde jeg på pannen og surret lett før jeg hadde på sammen pisket eggeblanding egg, salt og krydder, til eggeblandingen begynte å bli stivt. Egg drøyer risen slik at man ikke trenger å spise så mye ris, og det gir en veldig god smak etter min mening. Neste gang vil jeg ha grønnsakene i risen, jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke gjorde det. Da surrer man grønnsakene litt før man har på risen, ellers blir det samme fremgangsmåte.

Grønnsakene renset og delte jeg i forholdsvis tynne skiver/bunter og hadde de i en ikke alt for varm panne med smør. Der fikk de kose seg  under omrøring i noen minutter.

Jeg brukte:

gulerøtter

Neper (kan virkelig anbefales om du ikke har forsøkt)

Brokkoli

Vårløk

Bruk de grønnsakene du har og liker.

 

#steikt #ris #Laks #ørret #filet #med #skinn #Fisk #sjømat #middag #middagstips #morsmiddag #helgemat #Glutenfritt #melkefritt #uten #gluten #melk #mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #spis #opp #maten #rester #ris

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *