Biff med fløtegratinertepoteter og rødvinsaus

Categories Airfryer, Blogg, Kjøttretter

I dag har jeg vært på kurs i hele dag, og jeg fikk så lyst på biff og fløtegratinerte poteter. Ikke ofte jeg lager det bare til meg selv, det er liksom litt delemat. Fløtegratinerte poteter tar veldig lang tid å steike, så i dag så kokte jeg potetene i en panne med fløten osv. først. og på slutten hadde jeg det i airfryer i rundt 7 minutter. Kunsten å steike biff så den er mør å fin er i grunnen enkelt. Kjøpt Norsk skikkelig biff, og steik den som jeg beskriver under i oppskriften.

Beregn mellom 100-200 g biff per. person. For min del er 100 g rikelig

Har du en jernpanne så er det best å bruke. Ha en god og varm panne  med smør/melkefri margarin. og legg biffen i pannen. Snu den når den er blitt brun/steikeskorpe , og når den andre siden også er blitt brunet, skrur man av platen, og lar biffen ligge i pannen, gi den en god pause(rundt 20 minutter). Om du ikke har så tykt stykke biff, så holder det å gjenta denne prosessen rett før man skal spise. Ha på det krydderne du ønsker, jeg hadde bare salt og pepper. På denne måten får du en saftig og mør biff, prøv da vell!!!!!

PS: Ikke alle liker at biffen er rød i midten. Har du biff som skal deles, da deler du den, og har det stykkene som skal bli godt steikt, rett ned på pannen på god varne Ca.1/2 minutt i pannen på hver side, da blir den perfekt uten at den blir tørr. Er det hel biff, så gjenta prosessens som over.

2 kommentarer

2 thoughts on “Biff med fløtegratinertepoteter og rødvinsaus

  1. Nam! Biffen som vi hadde i går, var temmelig seig og “trælete”. Kanskje var det dårlig biff, men muligens hadde den blitt bedre med din steikemetode. 😀 Skal tipse kokken min. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *