Fullstendig meningsløst benløse fugler, noen ganger kan man lure på om de som gir navn til en rett har vært helt med sine fulle fem!!! Og det passer jo meg perfekt he he 🤣.

God helg til dere😘

400 g kjøttdeig/karbonadedeig

1/2 -1 løk

1 kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk (kan kuttes ut, for dette er min personlige lille vri siden jeg elsker hvitløk)

Ca. 100 g bacon/kalkunbacon

Ca.1 ss finhakke fersk eller tørket persille
Ca.1 ½ ts salt

Ca.1 ts pepper

2 ts raspet fersk ingefær eller 1/2 ts tørket

½ ts nellik

1-2 egg

1 ss potetmel (kan hende at du ikke trenger det, det spørs hvilke deig du bruker)

Smør til steiking.
Rens og findel løk og hvitløk, og ha den opp i deigen sammen med salt og resten av krydderne og bland alt godt sammen.

Poenget med egg og potetmel er at deigen skal bli litt seig slik at den blir formbar. Klarer du å forme deigen og den henger sammen, ja da er den perfekt. Form deigen til avlange kaker, og legg de på steikepannen med god varme på.  Opprinnelig skal kakene kokes i enten brun saus eller fløtesaus, men det synes jeg er utrolig kjedelig.

Så jeg lot de ligge på steikepannen ved stadige vendinger til de var ferdige. Skal man lage til mange, så kan man steike de i steikeovnen midt i ovnen i rundt 45 minutter på rundt 200 grader.

Jeg laget blomkålris til HER for jeg hadde ikke poteter, men det smakte himmelsk til de benløse fuglene 🙂

jeg hadde litt soyasaus på, og det syntes jeg var kanonbra til.

#benløsefugler #benløse #fugler #kjøttdeig #karbonadedeig #Tradisjonsmat #matlei  #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #rask #middag

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *