Begoniaknollene er endelig kommet ut i lyset

Categories Blogg, Planter

Det er Skaugum begonia jeg fikk knoller av i for to sesonger siden, så dette er andre året jeg driver de frem. To av de små er en annen type begonia, med mye mindre blomster. Og georginene ser ut som de har gått av med døden, men jeg skal nå prøve å se om de muligens er liv. Jeg så på knollene den 22 februar, og da var de ikke kommet mange knopper, men nå er det nesten knopper på alle sammen, så da har jeg satt de litt i vann for å gi de et lite kikkstart før jeg planter de i jord.

 

De er friske fine skudd

Slik har jeg oppbevart de gjennom vinteren, de har stått oppe på et klesskap på et rom jeg ikke bruker til vanlig. De skal oppbevares kjølig, men ikke under 10 grader, og de må være tørt og mørkt. Siden de ikke er mørkt på soverommet, så pakket jeg de godt inn i avispapir.

Dette er bare et nydelig syn

Knollene vokser litt hvert år, og når de blir store nok, så kan man dele de så får man flere planter. De var så kjekt med de som ble så store og fine i fjord, at jeg ikke vil dele de i år.

Jeg bruker de berømmelige skobrettene mine til alt, så når har jeg tømt vann på det og knollene kan trekke til seg vann, da spirer de fortere. Nå er våren rett rundt hjørnet, HURRA 💚

Dette er Skaugum begonia

Her er en av den andre type Begonia, og jeg vet ikke hva de heter. Kanskje noen av dere vet navnet?

Del gjerne innlegget med familie og venner 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#DIY #dyrkselv #begonia #skaugumbegonia #georgine  #morsmiddag #forberedvårennå #lagdinegenjord #hjemmelaget

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *