Jeg er alt for flink til å kjøpe alt mulig som jeg skulle komme til å trenge, og mandler måtte jeg ha til jul. Jeg har sikkert nok mandler til neste jul også, men de har ikke så godt av å ligge så lenge, så jeg tenkte at jeg måtte bruke noen av de. De var gjerne ikke den største smaksforsterkeren i denne retten, men det var nå kjekt å forsøke noe nytt. Og nå var det en stund siden jeg har laget veganmat, så det måtte de bli i dag. Men man må gjerne ha i kjøtt eller fisk om man ønsker det.
Til 2 personer:
Man kan bruke de grønnsakene man ønsker og har.
2-3 hvitløksfedd
1 liten løk
4 vårløk
Ca. 2 cm med ingefær
3 gulrøtter
1 liten brokkoli
1/2 boks bambusskudd
2 ss sesamolje
Ca. 50 g skåldede og ristede mandler eller nøtter (kan sløyfes)
2 ss søt chilisaus
3 ss soyasaus (glutenfri for min del)
1 dl vann
1 knust grønnsaksbuljong eller den buljongen du ønsker å bruke (husk at noen typer buljong kan inneholde gluten)
1 1/2 ts maizena
1 boks bønner
Man kan servere med ris eller risnudler.
- Har du skåldede mandler bruker du det. For å få skallet av mandler bruker man kokende vann, har mandlene opp i og lar de ligge litt, rund 1/2 til 1 minutt. Så tar man de ut, har på kaldt vann, og legger de på et kjøkkenhåndkle og bruk håndkledet til å gni av skallet. Rist de kjapt i litt olje.
- Rens og del alle grønnsakene, ha de i en panne med sesamoljen og la de få surre sammen noen minutter.
- Ha i søt chilisaus og soyasaus, bland vann og maizena og ha de i også. Rør mens det koker opp.
- Ha i bønnene og la de bli varme.
- Rett før servering strør man de ristede mandler på.
- NYT!
Del gjerne innlegget med venner og familie
#vegan #Bambusskud #Asiatiskinspirert #Mandler #Godt Naturligglutenfritt #naturligmelkefritt #morsmiddag #middagstips #Matfrabunnen #hjemmelaget #Sunt #godt #kjapt #enkelt
Denne retten vil sikkert bli elsket av meg:)
Så utrolig hyggelig 😍