Last Updated:

Alltid ferskt glutenfri frokost

Categories Brød

Brød er godt og kan brukes til det meste kort oppsummert. Jeg spiser for det meste hjemmelagde knekkebrød, men det er ikke alltid  livet er “rosa” eller man rett og slett er lei knekkebrød, da får man finne på alternativer til man orker å bake igjen. De fleste som har forsøkt glutenfritt brød vet at de blir fort veldig fort tørt, derfor lager jeg grove vaffel brødkaker innimellom. Da kan jeg steike så mange jeg ønsker, og de er alltid ferske. Har man barn som ikke har så mye matlyst, da er dette en kjempe god ide, for hvem synes ikke at nysteikte vafler er godt, selv om de er grov.

Det som er fordelen med brødvafler er at man lager røren (du kan selvsagt lage halv porsjon), og la den stå i kjøleskapet rundt en uke tildekket.

Her har jeg på snøfrisk og røykt ørret.

Det som er fordelen med brødvafler er at man lager røren (du kan selvsagt lage halv porsjon), og la den stå i kjøleskapet rundt en uke tildekket. Røren kan også fryses.

1 pakke Toro glutenfri grov melblanding

1/2 ss psyllium/fiberhusk

7 dl vann/melk/soyamelk/kokosmelk (jeg brukte vann, da må man ha 1 ekstra ts salt for ikke å få vannsmak på vaflene)

50 g smeltet smør

3 store egg eller 4 små

1 ts salt

1 ts bakepulver (kan skipes)

Ha Toro glutenfri grovt mel,  psyllium/fibehusk og salt i en skål, spe gradvis med væsken for å unngå klumper, ha så i egg og rør de godt inn. Til slutt blander man i smeltet smør, salt og bakepulver og rører til en jevn røre. La røren få svelle til jernet er varmt. Min erfaring er at  vaflene med vann trenger ekstra tid i jernet for å få et fin overflate.

                                                                                            God fornøyelse 🙂

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Godt #sunt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin

#glutenfri #Brød  #Brødvafler #Glutenfrittbrød #melkefri #frokost #lunsj #lunch #melkefri #fra #bunnen #hjemmelaget

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Alltid ferskt glutenfri frokost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *