Brød er godt og kan brukes til det meste kort oppsummert. Jeg spiser for det meste hjemmelagde knekkebrød, men det er ikke alltid livet er “rosa” eller man rett og slett er lei knekkebrød, da får man finne på alternativer til man orker å bake igjen. De fleste som har forsøkt glutenfritt brød vet at de blir fort veldig fort tørt, derfor lager jeg grove vaffel brødkaker innimellom. Da kan jeg steike så mange jeg ønsker, og de er alltid ferske. Har man barn som ikke har så mye matlyst, da er dette en kjempe god ide, for hvem synes ikke at nysteikte vafler er godt, selv om de er grov.
Det som er fordelen med brødvafler er at man lager røren (du kan selvsagt lage halv porsjon), og la den stå i kjøleskapet rundt en uke tildekket.
Her har jeg på snøfrisk og røykt ørret.
Det som er fordelen med brødvafler er at man lager røren (du kan selvsagt lage halv porsjon), og la den stå i kjøleskapet rundt en uke tildekket. Røren kan også fryses.
1 pakke Toro glutenfri grov melblanding
1/2 ss psyllium/fiberhusk
7 dl vann/melk/soyamelk/kokosmelk (jeg brukte vann, da må man ha 1 ekstra ts salt for ikke å få vannsmak på vaflene)
50 g smeltet smør
3 store egg eller 4 små
1 ts salt
1 ts bakepulver (kan skipes)
Ha Toro glutenfri grovt mel, psyllium/fibehusk og salt i en skål, spe gradvis med væsken for å unngå klumper, ha så i egg og rør de godt inn. Til slutt blander man i smeltet smør, salt og bakepulver og rører til en jevn røre. La røren få svelle til jernet er varmt. Min erfaring er at vaflene med vann trenger ekstra tid i jernet for å få et fin overflate.
God fornøyelse 🙂
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Godt #sunt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin
#glutenfri #Brød #Brødvafler #Glutenfrittbrød #melkefri #frokost #lunsj #lunch #melkefri #fra #bunnen #hjemmelaget
Sunt og godt:)
Ja utrolig deilig å spise sunne gode varme vafler 😍