Last Updated:

Knasende gode gluten og melkefrie lavkarboknekkebrød

Categories Blogg, Brød, Glutenfri

Hjemmelagde knekkebrød, de er så gode at man blir avhengig, og de er enkel å lage. 

 Knakkende godt!

350 g solsikkefrø

350 g sesamfrø

350 g linfrø

200 g gresskarkjerner

2 ss fiberhusk Psyllium eller fiberhusk (sistnevnte har vært lenge ut av produksjon)

1  dl olje (synes du det er for mye så minker man bare mengden)

Ca. 1 l vann ( av en eller annen grunn variere det hvor tykk deigen blir, derfor kan man holde igjen ca.1 dl og se om du trenger alt vannet)

Ca.1-2 ss maldonsalt, eller ca.1 ss vanlig salt(det virker mye, men det er en stor deig som trenger litt salt, men her kan du selvsagt også minke mengden om du ønsker).

PS: Man kan bruke akkurat de frøene eller nøtter man måtte ønsker og har.

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin (bruk helst kjøkkenmaskin, for deigen trenger å eltes godt) og ha så i væsken. Kjør deigen godt, og la den stå å svelle i rundt 10 minutter. Da har fiberhusken fått tid å svelle, og det kan da være man må ha i litt mer vann, kjør deigen godt i mikseren før du begynner å ha de på bakepapir.

Denne deigen er så pass seig at det ikke er noe problem å kjevle utover (se også tips her). Ha  bakepapir på benken eller man åpner en plastpose , og ha  olje/formfett på, ta en del av deigen og kjevl den utover. Går det hull her eller der, tar man bare litt deig og trykker den og kjevler den flat igjen. Bruk slikkepotten å del knekkebrødene i så store biter du ønsker at knekkebrødene skal være i.

Steik knekkebrødene på 220 grader helst på varmluft (Ovner variere veldig i styrke, og det kan hende du må skru opp eller ned temperaturen for å få knekkebrødene fint steikt). Jeg åpner døren på steikeovnen noen ganger spesielt i begynnelsen av steiketiden slik at dampen kommer ut. Knekkebrødene er ferdige når de er blitt harde og sprø, og det vil ta rundt 20 minutter. Min steikeovn steiker litt ujevnt, slik at jeg gjerne snur brette en gang under steikingen. Er det noen knekkebrød som fortsatt er bløte, så setter jeg de inn i ovnen etter jeg er ferdig med steikingen og lar de stå på 50 grader med døren åpen.

Denne gangen ble det 7 brett med knekkebrød, da slipper jeg å bake på en stund. Tror jeg da, det er jo en kjekk julegave til de som har alt.

Knekkebrød med hjemmelaget tunfisksalat.

 

Eller til lunsj 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Glutenfri #sunt  #utrolig #godt #Morsmiddag  #middag   #spis #opp #maten #Middagstips  #mors #middag #Brødmat #Glutenfritt #melkefri #laktosefri #allergi #Knekkebrød  #oppskrift #Lavkarbo #Blogg #matblogg #toppblogg #enkelt  #hjemmelaget #mat #fra #bunnen

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *