Å gi barna den beste næringsrike og sunne maten man kan er en god ballast man kan gi barna sine. Alf mitt barnebarn er blitt 10 måneder og spiser og vokser som bare det. Han var veldig skeptisk til mat den første tiden, men nå som han kan spise mat med smak, så elsker han det. Han tåler ikke melk og egg så all maten er uten det. Karianne lagde en rett om til to forskjellige typer middagsretter og frøs ned.
Det finnes en fullkornspasta som ikke inneholder egg, men den er ikke glutenfri. Jeg vet at risnudler er uten egg, men ellers er jeg ikke sikker om det finnes glutenfri pasta uten egg.
Karianne hadde i
Kokt pasta
Olje
sjalottløk
squash
blomkål
brokkoli
Fersk basilikum
Maizena
Litt pepper
Havremelk (den er heller ikke glutenfri, men Alf tåler gluten) Men man kan bruke en av de andre plantebaserte melkesortene .
Knuste tomater
Karianne hadde først alt i mikseren utenom havremelk og tomatene. Og lot de gå i en foodprosessor . Så tok hun halve middagen med havremelk å kokte det sammen til en middag, og så resten med knuste tomater. Så fikk Alf to forskjellige middagsmaker. Han bare elsket det, kunne ønske dere kunne sett hvor han nøt middagen.
Har du lyst å være med å stemme frem matbloggen så kan du se HER
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#Barnemat #hjemmelagetbarnemat #lagbarnematenselv #Frysbarnemat #Spisgodt #matprat #Foreldre #småbarnsmat #hjemmelaget #matfrabunnen
Likte overskriften! Tidlig skal man krøkes i mat”praten” 👌 Inspirerende å lese hvordan de flotte foreldrene lager sunn og god mat til lille Alf 😊
He he så bra, den likte jeg også 😊