HVORFOR SITTE INNE NÅR ALT HÅP ER UTE – FLOTT TUR TIL SILJUSTØL!

Categories Ut på tur
Nå har jeg endelig vært å sett lille gullet til bestemor, og Hildegunn tenkte jeg hadde mer en nok med å være med han, noe hun har helt rett i. Så hun og familien var å gikk tur i Siljustølskogen en solskinnsdag, og hun har sent meg bilder og ord fra turen. Siljustølen var mitt nærmeste turområdet der jeg bodde før, det var bokstavelig talt rett ut forbi husdøren. så her er jeg godt kjent. Her kan du høre Hildegun sin skildring av denne perlen av et friområde.
Det finnes mange flotte turmuligheter her i Bergen – Byen mellom de 7 fjell. Denne flotte vårdagen gikk familieturen vår til stiene ved Siljustøl.
Vi synes alle at det var et veldig fint sted å gå tur både for store og små. Vi møtte mange på vår vei og også barnefamilier med små barn. Flott og morsom kunst så vi på vår vei og informasjonstavler om Siljustøl og området der.
Komponisten Harald Sæverud bodde i villaen på Siljustøl i Bergen frem til sin død i 1992. I dag er Siljustøl museum over Sæveruds liv som komponist og det blir også holdt konserter her. Siljustøl ligger på en naturskjønn naturtomt på 176 mål. På eiendommen er det et nettverk av stier og turveier. Man kan bl.a. se stedet hvor Sæverud er gravlagt og lese om komponistens liv og virke på utendørs informasjonstavler.
Dette er en tur som blir regnet for enkel, og inkluderer alle. Den er ca. 1,6 km lang og man kan beregne 1 time i rolig tempo. Et flott vann var der også. Benker hvor man kunne sette seg ned.
Vi så noen i hengegøye som kanskje hadde overnattet der? Det er også mulighet for å gå på den populære stolpejakten i dette området. Dersom du er på utkikk etter andre fotturer i Bergen ta en titt for inspirasjon på disse to linkene: Tur til Søråsfjellet ser du HER Tur til Hordnesskogen ser du HER
Kan tipse om at det er opprettet en gruppe på facebook som heter: Fotturer i Bergen. Bli gjerne med der slik at du kan få inspirasjon og tips til turer her i Bergen 😊 Tusen takk for gjesteplassen her på bloggen din morsmiddag 😊 Del gjerne dette innlegget videre med venner og familie.
Her bodde Harald Sæverud
😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER
Vestlandet #Bergen #Morsmiddag #middagstips #turtips #sæverud #skogen

2 kommentarer

2 thoughts on “HVORFOR SITTE INNE NÅR ALT HÅP ER UTE – FLOTT TUR TIL SILJUSTØL!

  1. Tusen takk for gjesteplassen, og takk for at du tok med informasjonen om gruppen jeg har opprettet på facebook: FOTTURER I BERGEN.
    Hvor går turen neste gang? Du har jo gått Stoltzen. Hadde vært artig om du opprettet et innlegg derfra. Skatten har mange flotte bilder derfra 👌

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *