Glutenfri paideig (se under for vanlig deig)
Til stor paiform
6 dl glutenfritt mel
200 g smør
8 ss vann
Forvarm ovnen til 200 grader. Glutenfri bunn kan ikke sammenlignes med bunn av hvetemel, så det er bare til å innse at det bare blir tull å kjevle den ut. Så jeg anbefaler å trykke den ut i paiformen med hendene eller en skje eller lignende. Lag små hull med en gaffel i paien bunnen, steik bunnen i 10- 12 minutter. Ta den ut og ha på fyllet (se under), og steik videre.
Vanlig paideig med hvetemel
3 dl hvetemel
250 g smør
2 ss vann
Sett steikeovnen på 250 grader. Bland smør, mel og vann og bland det godt sammen, om du ønsker kan du la deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter, men det er ikke nødvendig. Kjevl deigen ut eller du kan trykke den i formen om du ikke har kjevle (det blir ikke mange som ser den i bunnen uansett ;-). Bruk en gaffel og hakk litt i formen før du setter den nederst i ovnen i 10 minutter, før du tar den ut igjen.
Resten av oppskriften er likt for alle.
2 løk (gjerne rødløk om du tåler det)
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 squash
4 egg
1 dl melk eller kokosmelk eller andre alternativ i stede for melk som jeg bruker.
1 dl pesto (oppskrift finner du HER, eller uten ost HER. Men den man lager selv er et lysår bedre 🙂
Har du ferske urter kan du gjerne ha det i også.
Skjær grønnsakene opp i biter og steik de i en panne, eller bak de i ovnen. Ha grønnsakene i paiformen å pisk sammen egg, “melk/væske” og pesto, og hell det over grønnsakene. Sett formen i steikeovnen og la den stå i 30- 40 minutter.
Server gjerne med en deilig salat til
Del gjerne innlegget med venner og familie
#vegetar #Pai #vegan #Glutenfri #melkefri #Uten #Gluten #melk #middag #lunsj #lunch #Middagstips #klubbmat #Morsmiddag #Hjemmelaget #matfrabunnen
Nam, nam! Tusen takk for tiden vi hadde sammen på det fantastiske kurset i dag! Oppfordrer deg til å lage et nytt blogginnlegg om det. Vi må jo spre det glade budskapet om det fantastiske vi lærer der! Nyt helgen videre 🙂
Selv takk, ja vi får se hva dagene bringer 💕
Nå fikk jeg skikkelig lyst på pai! Det er mange år siden jeg spiste det. Sjekket også pestooppskrifta di. Må gå an å lage den uten hvitløk. 😀
Du tåler ikke melk ?
Nei, bare bittelitt, men verst fløte er verst.
Kutt ut hvitløken på denne, utrolig godhttps://morsmiddag.blogg.no/brokkolipesto-uten-ost.html
Sjekket. Ser super ut! Men det er hvitløk, ikke parmesan som er mitt “problem” 😉
Ok da bare kutter du hvitløken og bruker parmesan, for det er jo nydelig ☺
Klart du kan det.