Du verden så godt, denne bør du prøve!
Til 2 personer:
2 kyllingfileter eller du kan også bruke overlår, det har et lite bein i midten. Beinet kan skjæres ut og kan koses sammen med sausen for enda bedre saus. Er det skinn på kan dette også kokes med.
Ca. 2 dl maizena
1 egg
1/2 ts salt
Et par drag med pepperkvernen
Slik gjorde jeg det!
Sett på ris om du ønsker det til.
SAUSEN:
4 dl appelsinsaft/saften av appelsiner (når man skal raspe appelsinskall kan det være lurt å bruke økologiske appelsiner som ikke er sprøytet.)
Skallet av 1 appelsin
2 hvitløksfedd
Ca. 2 cm ingefær. Her må man ta det litt etter smak å behag. Ingefær varierer veldig i smak og størrelse alt etter hvor fersk den er. Så begynn med litt, og tilsett mer om du ikke kjenner ingefær smaken, for det skal være et sting ingefær.
2 ss soyasaus (glutenfri variant for min del)
1 ss eddik
Ca. 1/2 ss sukker
1 liten klype tørket chili
1/2 dl vann til å røre ut maizena med
1/2 ss maizena
Rasp skallet av appelsinen, og press saften ut av appelsinene.
Ha det i en panne sammen med eddik, soyasaus, sukker, chili, renset og findelt hvitløk og ingefær.
Har du som jeg bein og skinn fra kyllingen, så har du det i også så det får koke med, la alt få koke rundt 7-10 minutter.
Ta ut skinn å bein om du har det i sausen.
Bland maizena og vann, og ha i litt og litt til du ser at sausen blir passe tykk, den skal være en liten motstand i sausen.
Smak nå på sausen og kjenn om du har en rett balanse med ingefær, sukker og soyasaus.
Blir sausen for tykk så har man i mer appelsinsaft.
KYLLINGEN:
Del kyllingen i biter.
Ha maizena i en pose.
Knekk egget i en skål med salt og pepper, og bland det godt sammen.
Ha kyllingbitene i eggeblandingen, og ha det så i posen med maizena, og rist godt. Skal du lage mye, bør du ha i litt og litt.
Nå kan du velge om du ønsker å steike bitene i olje, eller på steikepannen. Jeg forsøkte i airfryer men siden min ikke går til mer en 180 grader, så funket ikke det så bra, men vil man forsøke det i airfryer, så ha på litt olje før steiking. Jeg steikte det på steikepanne på høy varme, og snudde når det hadde fått rett farge, og det samme på andre siden, før jeg skrudde ned platen.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Orangechicken #Kylling #appelsinsaus #Chicken #Orange #Hjemmelaget #matfrabunnen #enkelt #godt #middag #middagstips #Morsmiddag #glutenfritt #uten #gluten #melkefritt
Nam, nam, nam 🥰🥰🥰 Det er kjempegodt 😊 Smakte det første gangen da vi var i USA i 2002 😊
Ønsker deg en superfin onsdags ettermiddag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Så lenge siden, det kan ikke jeg skryte av 😊. Men nydelig godt er det. Ha en nydelig kveld du også 🥰
Denne oppskriften høres saftig god ut! 😊
Takk, det er den, det smakte meg veldig godt i alle fall 😊
det ser himmelsk godt ut!!👏👏🥰
Tusen takk Randi 🥰