Kokt torsk er blant mine favoritter, utrolig god smak og enkelt å tilberede.
Torsk pr person mellom 150- 200 g
For å få det aller beste ut av smaken på fisken, kan en ikke være for knipen med saltet, derfor bruker jeg rundt 1/2 dl salt per. liter vann.
Fisken skal aldri koke, men trekke. Man koker opp vannet, tilsetter saltet og har i fiskestykkene, vent til vanne begynner å boble igjen, og skru ned så mye at vannet ikke bobler mer. Etter dette skal fisken bare ligge å kose seg i det salte vannet til den er ferdig, det kan variere utrolig mye avhengig av hvor store og tykke fiskestykkene er. Det som vises på bilde, trengte rundt 6 minutter, men er det tynne små fiskestykker, kan fisken være ferdig på tre minutter.
Man kan dytte med en kniv eller lignede i midten av fisken, deler den seg fint i skiver, er den ferdig, er det motstand lar du den ligge litt til.
Eggesmør med gressløk er rett og slett kokt egg med oppkuttet gressløk og smeltet smør(tåler man ikke melkeprodukter, så bruker man melkefri margarin), men det gir et ekstra løft på middagen.
Del gjerne innlegget med familie og venner
kokt #torsk #kokttorsk #fisk #sunt #middag #middagstips # tips #morsmiddag #mamma #pappa #mor #glutenfritt #melkefritt #hjemmelaget #matfrabunnen #fiskemiddag #torskemiddag #eggesmør
Torsk er virkelig godt! Lekkert tilberedt! 🙂
Å tusen takk snille deg. Jeg bare elsker torsk, fantastisk mat.
Husker vi brukte eggesmør til uer vi 😊
Ønsker deg en superfin torsdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
ÅÅÅÅ har faktisk knapt spist uer, vi så på det som agn. Men det var nok for vi bare fikk små uer. Ha en nydelig dag du også