Glutenfrie lussekatter
Categories Alle oppskrifter, Glutenfrie bakevarer, Gutenfri- tillaget, Søte gleder, søteglederNå nærmer det seg 13 desember og det er Lucia, og da må man ha lussekatter både i barnehager og på skoler. Så da min venninne spurte meg etter en god oppskrift så anbefalte jeg henne å bruke den glutenfrie bolleoppskriften som er her på bloggen, å tilsette gurkemeie. Og det fungerte som fjell. Venninnen min som jobber på en skole, lagde den glutenfrie deigen før hun gikk på jobb, så ble de elevene som må ha glutenfritt, pluss noen til med i først pulje for å bake lussekatter. Det ble svært vellykket, og utrolig snilt og omtenksomt gjort av min venninne å gjøre slikt.
Jeg fikk denne fantastiske oppskriften av ei på FB, og hun skreiv følgende:
1 kg Semper mix (det er to pakker) PS. Veldig viktig, ikke bruk fiberhusk eller jyttemel
50 g sukker
2 poser tørrgjær
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1 ts gurkemeie eller safran
2 egg
7 del lunket helmelk ellet plantebasert melk
250 g meierismør
Fremgangsmåte:
Ha mesteparten av melet , sukker, gjær, bakepulver og kardemomme, i en bakeolle eller helst i en kjøkkenmaskin. Varm melken så den er lunket, og hell den i bakebollen litt og litt mens kjøkkenmaskinen går, til alt sammen til det er en tykk suppe. Ha i mer mer mel til du har en klissete deig (det går gjerne mer en 1 kg mel ) Tilsett eggene og rør godt.
Del smøret opp i terninger, og ha litt og litt terninger med smør i deigen, mens maskinen går. La maskinen elte til alt smøret er løst opp og godt blandet i deigen.
Hev deigen på et lunt sted i rundt 45-60 minutter . Er deigen veldig bløt, kan du ha i mer mel, men har du mel på bordet når du skal bake de ut, er det som oftest nok.
Hell deigen på et godt melet bord, og elt deigen slik at konsistensen blir slik at du kan trille boller. Et tips er å bruke olje og engangshansker for å forme bollene.
Trill ut til pølser, del opp og form til rundt 40 lussekatter, etterhev i 45-60 minutter og pensle med egg. Man kan ta en rosin i hver ende på lussekattene om man ønsker det.
Steikes på 225 grader (ikke varmluft) i 6-7 minutter.
Del gjerne med venner og kjente.
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole
#glutenfrielussekatter #Lussekatter #Lagelussekatter #13desember #Lussia #lussiafeiring #Juletradisjon #Barnehage #Skoler
Veldig fint å kunne inkludere også de med glutenallergi når man serverer lussekatter! Håper dette innlegget inspirerer flere til å gjøre det samme 🙂 God helg!
Ja ikke sant 🙂 Riktig god helg kjære deg