Last Updated:

Lag din egen kokosyoghurt

Categories Alle oppskrifter, Diverse retter

De er mange som ikke tåler melkeprodukter godt, inkludert meg, og det er mye snakk om å øke tarmbakteriefloraen. Da er kokosyoghurt utrolig godt og enkelt å lage. Den kan brukes som vanlig yoghurt, og kan brukes i mat som ikke er alt for varm.

1 Beger med vanlig kokosmelk (ikke bruk lettvarianten)

1-2 kapsler med probiotika (kjøpes på helsekost)

ca. 1 ts honning (her kan du bestemme selv hvor frisk eller søt du vil ha den

Ha kokosmelken i en glasskål eller glass sammen med honning og probiotika(dra kapslene fra hverandre, hold det over kokosmelken, siden de renner ut når man åpner kapslene. Bruk en en skje i tre eller plastikk, for probiotika liker ikke stål/metall, og rør godt sammen. La blandingen stå tildekket med et klede på benken i 2-3 dager. Sett den så i kjøleskapet, og den er klar til bruk. Neste gang man skal lage yoghurt, brukte man bare litt av den gamle yoghurten for å lage ny. Normalt går det helt fint å lage ny yoghurt uten å tilsette probiotika, bare bruke starter fra siste ladning yoghurt. Men begynner ikke yoghurten å blir tykk etter et døgn må man ha i en kapsel probiotika, og gjøre som over.

Ønsker man å tilsette sukker eller søtningsstoff når man spiser den, har man i så mye man ønsker. Jeg bruker også å lage Kombuca som jeg drikker.

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kokosyoghurt #lagkokosyoghurtselv #probiotika #Tarmbakterier #fermentering #Øktarmbateriene

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *