Jeg kjøpte løpstikke i fjord, og i år han den tatt helt av😊. Jeg må jo bruke av den, både urter liker å bli toppet/brukt, de stimulerer til veksten.. Den smaker litt som buljong, og gir en enorm god smak. Jeg har snakket med litt forskjellig folk som ikke tåler buljong av litt forskjellig grunn, så har man mulighet å ha en potte med løpstikk, eller i et bed, kan det være løsningen på en utfordring. Den kan hakkes opp og fryses.
Til 4 personer
Ca.2 kg lammekjøtt
Gjerne med bein, de gir ekstra god smak
Vann slik at de dekker kjøttet.
3 til 4 stilker løpstikke
2 gulrøtter
Et par seier sellerirot eller tilsvarende med selleristang
1 stor løk
4 fedd hvitløk
Ca. 2 dl fløte, laktosefri om man trenger det eller plantebasert fløte
Ca. 3 ss maizena
Salt
Pepper
Ha kjøttet i en gryte og fyll på vann så det meste av kjøttet blir dekket. Rens og grov del alle av grønnsakene også løpstike, og ha de i gryten. Kok opp, og la de få koke sammen med litt salt og pepper. Kjøttet vil være kokt på rundt to timer, alt etter hvilke deler av lammet man bruker. Når kjøttet var kokt tok jeg ut kjøttet og silte av kraften, dette trenger man ikke å gjøre, det er rett og slett for jeg synes at grønnsaker og urter som er ihelkokt ikke verken ser eller smaker godt, men de har lagt igjen smaken i gryten. Bland fløte og maizena og ha det i gryten, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper. Jeg hadde i litt vårløk for å få litt farge på maten. Men man kan bruke akkurat de grønnsakene eller urtene man måtte ønske man ønske og har.
Jeg lagde en mos med søtpotet. sellerirot og blomkål oppskrift på rotmos finner du HER
Del gjerne innlegget med venner og familie.
#fårekjøtt #lammekjøtt #lammegryte #Løpstikke #rotmos #matfrabunnen #hjemmelagetmat #Midddag #middagstips #glutenfritt #laktosefritt #Melkefritt
Nam, nam 😍 Du snakker om å få vann i munnen 😊 Dette så kjempegodt ut.
Ønsker deg en kjempefin lørdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Det var nå veldig hyggelig av deg 😍 Ha en fin lørdagskveld du også.