Kari min gode nabo lagde denne gryten, og det gjestene hennes ikke spiste opp, det fikk jeg til middag i dag, snakk om flask. For i dag har jeg vært å trent og så forsøkt å henge opp solskjermingsgardiner fra Kids. Jeg var dausulten og sliten så noe bedre en å få ferdig mat servert kunne det ikke vært i dag. Så tusen takk for maten Kari, nydelig god mat du lager
1 kg oksekjøtt
en god klatt smør til steiking
2 løk
1 laurbærblad
Ca. 2 ts salt
Ca. 2 ts pepper
1 liter kjøttkraft eller 2 buljongterninger og 1 liter vann
3 1/2 dl rødvin (kjøp en billig type)
3-4 ss maizena
Skjær kjøttet opp i biter og steik de til de er brunt. Rens og del løken å ha de sammen med kjøttet, når løken er noenlunde mør har man i kraften/buljong, krydder og rødvin. La de koke i rundt 1- 1 1/2 time. Ta litt av kraften ut en stund før den er ferdig slik at du kan blande ut maizenaen i den. Ha den i gryten og kok opp under omrøring. Smak til med krydder og salt og eventuelt mer rødvin.
Kari bruker å ha potetstappe til, jeg hadde kokt ris til, det var rett og slett for det var enklest.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Rødvinsgryte # Rødvin #oksekjøttfravarega #middag #middagstips #kaskalvihatilmiddag #Morsmiddag #Matfrabunnen #hjemmelaget #glutenfri
Må jo passe på deg , travle tider. 😆Kjekt du likte maten…
Snille deg Kari ♥ Ja den var bare helt nydelig, den hadde mersmak 😍