Karbonader med bacon og ost

Kjøpe kjøpekarbonader klarer jeg ikke å spise, men hjemmelagde er noe helt annet.

1 pakke karbonadedeig (400g)

4 sleiser med bacon

Ca. 2 ss med parmesanost (bruk så mye eller lite du ønsker)

½ kinahvitløk eller 1-2 fedd hvitløk

½ løk

1 egg

1 ts grønnsaksbuljong (ikke all buljong er glutenfri, så sjekk dette før du bruker buljongen om du er gluten allergiker)

Salt

Pepper

Rens løken og findel den, rasp osten og ha det i kjøttdeig/karbonadedeigen, ha så i egg, buljong og salt og pepper. Bland alt godt sammen. Jeg brukte en foodprosecor, og hadde løk og bacon og ost i så slapp jeg hakkingen og til slutt resten av ingrediensene. Det er lurt å ikke la Kjøtt/karbonadedeigen få gå for hardt og lenge i maskinen. Jeg lager meg alltid en liten prøvekake som jeg steiker slik at jeg kan justere smaken om den trenger mer salt osv.


Jeg har noen former som jeg bruker til å forme kakene i, men det er ikke nødvendig. det er jo gøy at at man kan se at maten er hjemmelaget.

Form kakene og ha de på en varm panne og la de bli brun på begge sider. Skru så temperaturen ned på helt svak varme, og snu de med jevne mellomrom til de er gjennomsteikt. Et lite tips er å kjenne om Karbonaden gir etter på midten, da må den få steike litt til. Dette er en teknikk, men det man gjør ofte gir erfaring J

Jeg hadde steikte søtpoteter, salat og hjemmelagd tzatzik  (oppskrift trykk HERtil, gjett om jeg koste meg 😉

15 kommentarer

Siste innlegg