Kylling karrigryte

Ca. 500 g renset kylling 

2 paprika bruk gjerne forskjellige farger (jeg hadde tre forskjellige  som var begynt på)

1 1/2 løk 

1/2 kinahvitløk eller 1 fedd båthvitløk

1 boks kokosmelk

1 1/2 dl vann

2 hønsebuljong terninger 

3 ss karri (dette er mye, så du kan begynne med en ss om du ikke er så vant med krydder) 

2 ts gurkemeie (dette er krydderet man gjerne bruker i lussekatter i stede for safran. Det er billigere en safran og gurkemeie er usedvanlig sunt krydder)

1/2 ts kayennepepper

salt og pepper etter smak. 

Rens og del alle løken og surr den blank i smør. Rens også paprikaen og del den i passe biter og ha den litt sammen med løken. 

Om du ikke har ferdig steikt kylling, må den deles og steikes også. Ja på vann, kokosmelk, buljong og krydder og la alt få koke sammen i rundt 10 minutter. Synes du gryten er for tynn kan en eventuelt jevne med litt maizena eller johanneskjernemel. jeg brukte dyp tallerken og hadde ris og salat til. 


 

12 kommentarer

Siste innlegg