Variasjon er vel stikkordet, jeg spiser ikke mye ris av mange grunner og en av de er at den ikke smaker noe. Derfor har jeg begynt å tilsette risen alt mulig, og da blir det plutselig noe helt annet.
I dag blir det til en porsjon:
1 porsjon ris
Bruk de grønsakene og krydderet du har, men her kommer det jeg brukte.
1/2 gulerot i små terninger
2 buketter blomkål
1 stykke gul paprika
3 vårløk
5-6 sukkererter
salt
pepper
1/2 ts gurkemeie
1 knivspiss cayanepepper
Ca. 1/2 ts spisskummen selvfølgelig 😀
Skyll risen og kok den etter pakkens bruksanvisning. Når det begynner å bli rundt 10 minutter igjen av koketiden har man i renset og delt gulerot, blomkål, vårløk og paprika, sukkerertene ventet jeg litt med så de ikke skulle bli i hel kokt. Når vannet er kokt inn og risen er ferdig kokt har man i krydder, salt og sukkererter og smaker til til du finner din smak.
Jeg hadde hjemmelaget aioli til, og det synes jeg passer til det meste 😀 HER finner du oppskriften om du ønsker å ha det til. Man kan selvsakt også bare ha rømme til .Fisken steikte jeg som vanlig i pannen til den var ferdig, og hadde litt salt og lime på.
Det så godt ut 🙂 Ørret er godt og fint med gul ris til 🙂
frodith: Takk. Vet du at gurkemeie har en medisinsk effekt på mange sykdommer som feks. leddgikt og andre revmatiske plager. Bruker en god del av den, fersk er best, men vanskelig å få tak i
Ja dette så deilig ut 🙂 Gurkemeie er jeg veldig glad i <3
spisogspar: Og ikke minst hvor sunt det er 😀
Så kjempegodt ut.
Siv Svanem: Takk 😀 Jeg elsker mat som er godt krydret og med masse smak, og så spiser vi med øynene også, så fargen har stor betydning.