Lameskank i tomatsaus

Lameskank er bare fantastisk god mat, og enkelt å lage til. 

Saus til 2-3 personer: Man må ha litt rikelig saus slik at den dekker skankene under koking.

Beregn 1 lameskank pr. person

1 boks knuste tomater

1 stor løk

1 kinahvitløk eller 2-3 fedd hvitløk

1 stykke ingefær

1/2 rød chili

ca. 100 kålrot

2 gulerøtter

1 paprika

5 dl vann

3 kjøttbuljongterninger (sjekk om den er uten gluten om du ikke tåler gluten)

 ca. 1 ss spisskummen 

Salt

Pepper

Brun skankene på alle sidene, rens og del løk, hvitløk og chili, og surr dette på pannen. Ha alt i en passe stor gryte, så du akkurat får alle skankene i,ha i de steikte grønnsakene, tomatene, buljong og vann og la det koke opp. Rens og finhakk ingefæren, skrell, rens og del kålrot og gulerøttene i biter og i gryten. Når dette har fått kokt en stund har man i spisskummen og salt og pepper etter smak.

Rotmos: 

Laget jeg av:

Poteter

litt sellerirot

blomkål

1/2 kinahvitløk

smør

salt og pepper

Alt ble renset og delt, kokt og hadde smør i og brukte stavmikser å mosen det, smakte til med salt og pepper. 

                                            

 

4 kommentarer

Siste innlegg