Jeg bare elsker grønn ertestuing, men i dag ble sausen så utrolig god at jeg spiste den nesten med skje.
Det jeg bruker å gjøre er å ta rester av geitosten som er lite igjen av at jeg ikke kan bruke ostehøvel på den å har de i en pose i fryseren. Når jeg trenger den til for eksempel viltsaus tar jeg jeg opp fra fryseren, og rett i gryten så mye jeg trenger. Kaster ikke noe her i heimen vet du ;-).
Saus til fire personer:
1 liter vann
4 buljongterninger (tåler du ikke gluten må du sjekke at buljongterningene ikke inneholder hvete/gluten)
3 store ss med maizena
4 biter fra rundt fire rester av ost av geit eller av vanlig brunost om du tåler melk, har du ikke det så bruk rundt 1/2 liten ost
1 god klatt smør
Salt (men vent til sausen er kokt opp så den ikke blir for salt, buljongen er ganske salt
Pepper
Sukkerkulør
Ha alt i en panne utenom salt og sukkerkulør, det tar du i når sausen er kokt opp, og du skal smake den til.
Kok opp under omrøring, når sausen er kokt har man i litt sukkerkulør, pass på at den ikke blir for mørk, så ta litt av gangen.
Smak på sausen om du ønsker mer salt, pepper eller geitost.
Ha i kjøttkaker og la de putre til kjøttkakene er gjennomvarm.
Oppskrift på kjøttkaker finner du HER
Oppskrift på ertestuing finner du HER
Så skikkelig godt ut.
Siv Svanem: Så kjekt da, det var det også 😉
Nam, kjøttkaker med brun saus og ertestuing…får nesten vann i munnen 🙂
margarites: Det er nydelig mat, det morsomme er at jeg liker bedre knekte poteter i sausen og ertestuingen en selve kjøttkakene. 😀
Dette var spennende, det skal vi prøve.
Veldig godt, bare vær forsiktig med saltet 🙂 Masse lykke til.
Får vann i munnen
se gjerne på bloggen min
deg skal jeg følge
ha en fin dag