Jeg bare elsker grønn ertestuing, men i dag ble sausen så utrolig god at jeg spiste den nesten med skje.
Det jeg bruker å gjøre er å ta rester av geitosten som er lite igjen av at jeg ikke kan bruke ostehøvel på den å har de i en pose i fryseren. Når jeg trenger den til for eksempel viltsaus tar jeg jeg opp fra fryseren, og rett i gryten så mye jeg trenger. Kaster ikke noe her i heimen vet du ;-).
Saus til fire personer:
1 liter vann
4 buljongterninger (tåler du ikke gluten må du sjekke at buljongterningene ikke inneholder hvete/gluten)
3 store ss med maizena
4 biter fra rundt fire rester av ost av geit eller av vanlig brunost om du tåler melk, har du ikke det så bruk rundt 1/2 liten ost
1 god klatt smør
Salt (men vent til sausen er kokt opp så den ikke blir for salt, buljongen er ganske salt
Pepper
Sukkerkulør
Ha alt i en panne utenom salt og sukkerkulør, det tar du i når sausen er kokt opp, og du skal smake den til.
Kok opp under omrøring, når sausen er kokt har man i litt sukkerkulør, pass på at den ikke blir for mørk, så ta litt av gangen.
Smak på sausen om du ønsker mer salt, pepper eller geitost.
Ha i kjøttkaker og la de putre til kjøttkakene er gjennomvarm.
Oppskrift på kjøttkaker finner du HER
Oppskrift på ertestuing finner du HER
Så skikkelig godt ut.
Siv Svanem: Så kjekt da, det var det også 😉
Nam, kjøttkaker med brun saus og ertestuing…får nesten vann i munnen 🙂
margarites: Det er nydelig mat, det morsomme er at jeg liker bedre knekte poteter i sausen og ertestuingen en selve kjøttkakene. 😀
Dette var spennende, det skal vi prøve.
Veldig godt, bare vær forsiktig med saltet 🙂 Masse lykke til.
Får vann i munnen
se gjerne på bloggen min
deg skal jeg følge
ha en fin dag
Brun saus skal da ikke bli brun pga sukkerkulør…
Om man lager den glutenfri er det enklest. Heldigvis lager alle maten slik en vil, mat er personlig