For meg har rabarbra kun vært til bruk som dessert eller kaker, men nå har jeg funnet ut at det er knallgodt som tilbehør til middag. Det er jo syrlig som tyttebær og ripsgele, så hvorfor ikke? Jeg kan røpe at det ble knallgodt 😀
Jeg kjøpte kyllinglårkjøtt uten bein, og steikte det med salt og pepper, de er tynne biter så de var ferdig på få minutter.
Til ca. 4 porsjoner:
1 rabarbra
2 ss vann
2 1/2 ss sukker (forsøk deg litt frem på hvor mye sukker du trenger, den skal være syrlig, men ikke uspiselig sur)
1/2 ts kanel det passer veldig godt til kylling
Rabarbraen renset jeg og delte i biter og hadde i en panne sammen med vann, sukker og kanel. Det hele fikk kokt i rundt 5 minutter eller til rabarbraen er myk, smak til om du synes den er passe søt.
Steikt ris 4 personer:
3 porsjoner kot ris
1 stor gulerot
1 nepe
1 pakke vårløk
5-6 Sjampinjong
3 egg
2 ts spisskummen
1 ts chilipulver
2 ts koriander
2 ts oregano
salt og eventuelt pepper
Man kan selvsakt bruke akkurat de grønnsakene man har og liker, og det samme gjelder krydder.
Kok risen ferdig eller bruk rester av ris. Rens og rasp gulerot og nepe, rens og del sjampinjong og vårløk i fine biter. Bruk en vid steikepanne eller lignende panne med litt overflate, og surr løk og sjampinjong, ha på risen og la den surre med en stund før man har på gulerot og nepen. Bland egg og krydder godt sammen, og ha det på risblandingen og rør godt sammen. Smak til om du ønsker mer krydder eller salt. Man kan gjerne ha på soayasaus (husk at man må ha glutenfri om man ikke tåler gluten), om man ønsker det.
#Steiktris #ris #rabarbra #rabarbratilmiddag #middag #middagstips #sunnmiddag #morsmiddag #kylling #rabarbrakompott #rabarbragrøt #Kyllingmiddag #bloggtoppen #blogg #glutenfritt #melkefritt
Det der var en helt ny variant…men hvorfor ikke? Jeg kan godt tenke meg at syrlig rabarbra passer godt sammen med ris og kylling 🙂
margarites: Etter min smak gjør det det. Og i mange asiatiske og utenlandske retter bruke de ofte syrlige yoghurt med kanel og andre urter i kylling og lammeretter 🙂
Godtgodtgodtgodt……
Dag Eirik: 😀
De har jo mye gode “marmelader”, chutney, på indiske restauranter. Det blir gel litt samme med rabarbra 🙂
frodith: Det vil jeg tro, har faktisk aldri laget chutney, tenkte faktisk tanken selv.
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
elisebr: Tusen takk 😀