Kokos- og avokadosuppe med ørret og bruschetta

Categories Supper

Det er kjekt å ha besøk av en veldig god barndomsvenninne som heter Åse, og ekstra gøy er det at hun er like glad i mat som meg, og overhode ikke redd for å forsøke nye retter. Og for en tid tilbake fant jeg denne oppskriften på Kiwi sin side, du finner den HER, og da er det supert å lage noe nytt å spenene. Åse spiser lite kjøtt, og derfor valgte jeg røykt ørret i stede for spekemat. Og jeg syntes det var så lite mat i suppen at jeg valgte å lage bruschetta til, og det var en veldig god kombinasjon.  Etter min smak var suppen sånn mitt på treet, men Åse likte den godt, så man har gjerne litt forskjellig smak. Men bruschettaene digget vi begge to. 

  • 2 stk Avokado
  • 1 Agurk
  • 1 boks Lett kokosmelk
  • 1 dl Vann
  • 1 stk Sitron, saften
  • 1 dl Mandle
  • 4-5 cm ingefær
  • 1 neve Basilikum
  • En liten klype salt
  • Røykt ørret (originalt var det spekemat som skulle være til)

Del avokadoene i to og fjern steinene. Ta ut fruktkjøttet med en skje og legg det i en blender. Skrell og del agurken i terninger. Ha de i blenderen eller bruk stavmikser sammen med kokosmelk, vann og sitronsaft. Kjør alt til en helt glatt suppe. Sett suppen kaldt frem til servering. Grovhakk mandlene og rist de i en varm og tørr panne eller i steikeovnen på 140 grader i rundt 15-20 minutter. Skrell ingefæren og finhakk den. Hell suppen i skåler og topp med ingefær og mandler. 

          

 

Bruschetta

Til 6 skiver(glutenfritt brød) brukte jeg:

1 dl olivenolje

1/2 kinahvitløk eller 1 -2 fedd hvitløk

Rensk hvitløken og ha den i oljen, bruk en skje å ha blandingen på skivene. Legg skivene i en ildfast form, eller på noe noe som hindrer oljen å renne ned i ovnen. Ha skivene på rundt 180 grader og la de stå til de er blitt kris pi, det vil ta rundt 5-10 minutter litt etter ovnen. Ta de ut rett før servering.

2 1/2 store tomater

2 ss olivenolje

1/2 sjalottløk

1 liten bit rød chili (kan sløyfes)

1/2 kinahvitløk eller 1 -2 fedd hvitløk

Rundt 1/2 potte basilikum

Salt 

parmesanost (kan sløyfes)

Vask og del tomatene, løk og chili og ha det i en skål. Rensk og finhakk eller bruk hvitløkspresse på hvitløken, og ha den i skålen sammen med oljen, basilikum, salt og pepper.  Bland alt godt sammen, og når brødet er ferdig har man tomatsalaten opp på brødet, ønsker ma et strø med parmesanost på, har man det på også. Jeg satte alt inni ovnen igjen i rundt tre minutter, slik at osten fikk smeltet litt, og tomatsalaten blitt lunken.  

 

 

12 kommentarer

12 thoughts on “Kokos- og avokadosuppe med ørret og bruschetta

  1. Nam, jeg hadde tatt suppen uten fisk eller kjøtt – men gjerne med fristende bruschetta til. Det lager vi her innimellom – og det minner om Italia!

  2. Det var bruschettaen som minnet om Italia. Den kommer vel derfra og det var i Italia jeg spiste bruschetta første gang. Tror det er pga gode tomater, masse løk, hvitløk og god olivenolje…nam.

  3. margarites: He he det viste jeg faktisk ikke, men det er jo typisk sydlig mat ja. Og de er jo knallflinke på mat da, så det forundrer meg ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *