Langsteikt hønselår med chili majones

Categories Høns til middag

Nysgjerrigheten min er som et lite barns, jeg kan ikke vente MÅ bare prøve med en gang.  Jeg hadde jo skåret ut et hønse lår og det måtte jeg bare forsøke meg på.  Den første tanken som slo meg var at jeg måtte langtidssteike det, og jeg så gjorde. Det utrolige var at det smakte nesten som kalkun, hvem hadde trodd det, ikke jeg i alle fall :-D.  Det ble et godt måltid, men det har nok et forbedringspotensial. Dere kreative flinke folk,  har du noen gode ideer?

Låret ble for stort til å ha på tallerken, så jeg delte de opp i biter, og jeg klarte bare å spise halvparten, så her er det mat til to :-).

Jeg Krydret låret med:

Olje

Gurkemeie

Estragon

Paprika

Cayennepepper

jeg hadde rikelig av olje og krydder på det, og satte låret mitt i ovnen som stod på 100 grader, for å følle med temperaturen brukte jeg et steketermometer. Låret stod i ovnen og koste seg i mange timer, må innrømme at jeg ikke husker hvor mange, men rundt fire timer (da viste termometeret 80 grader). Da avkjølte jeg det siden jeg ikke skulle bruke det før dagen etter. 

Neste dag det satte jeg det mitt i ovnen, denne gangen på 200 grader i rundt 20 minutter.

jeg hadde båtpoteter til (HER og HER) som jeg steikte samtidig som hønsa, men disse satte jeg oppe i ovnen.  

Salat hører med og det ble raspede gulerøtter av diverse farger og squash, oppdelt isbergsalat og tomater. Her måtte det en dressing med smell i til, så det ble hjemmelaget chili majones. HER

 

#høns #lahønaleve #reddhøna #La #Høna #Leve #Godt #sunt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spismatendin

 

 

 

8 kommentarer

8 thoughts on “Langsteikt hønselår med chili majones

  1. Anonym: Måtte sjekke om jeg ikke hadde skrevet, men det hadde jeg :-D. 100 grader i mange timer og så rundt 200 grader, men man kan jo langtidsteike denog bare skru opp tempen rett før den er ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *